hondarev_accordov 0 #1 Публикувано 3 Юни, 2012 Здравейте колеги,имам съмнение че са ми отишли амортисьорите и искам да ги тествам.Може ли да ми кажете къде и колко струва?Благодаря Ви предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #2 Отговорено 3 Юни, 2012 няма кво да се набутваш ,колега.ако още са на колата-натисни от едната страна примерно капака и забележи как връщат.има ли някво полюшкване и дали не връщат прекалено бързо,ако да значи имаш проблем.така обиколи цялата кола и си ги провери всичките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gena_bs 12 #3 Отговорено 3 Юни, 2012 Натискаш отпред някъде на рамата. Не на капака или калника, зада не отпечаташ дланта си в/у тях...Първо приблизително в средата с двете ръце веднъж с цялата тежест и отпускаш. За 1-2 колебания трабва да се успокоят, като следиш дали едновременно ляв и десен го правят. После заклащаш колата от всяка страна и отново за 1-2 колебания трябва да се успокоят.Другият начин за проверка е оглед на повдигач или канал за външни следи за течове.Третия - ако знаеш кога са сменени и пробегът по нашите "чудесни" пътища превишава 100 120К км просто слагаш нови.За всеки случай провери и другите елементи на окачването.Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djoro 37 #4 Отговорено 4 Юни, 2012 По спомени на Рогошко шосе някаде след прелеза в ляво ,не беше скъпо десетина лева, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teddko 6 #5 Отговорено 13 Февруари, 2013 Колеги,може ли да се пробват свалени.Нормално ли е на свалено щом ги натисна да издажат леко скърцащ звук и при слизане в най-долна точка да нямат издърпване с ръка?трябва да ги оставя малко и след това си се връщат по малко до горе?а задните се натискат и се връщат с ръка и усилието е по малко ?Нека някои да който е наясно да пише.Става въпрос за сток амортисьор на 6-та хеч ?Имам някъкви съмнение за пълнене на предните да станат твърди,защото пружините към тях са спортни HR червени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове