Dragi4 1506 #1 Публикувано 29 Май, 2012 И така от известно време приятелчето ми и колега от форума Maniak все се заглеждаше във волани!Търсеше се нещо бюджетно,което в крайна сметка се оказа мисията невъзможна.Скоро във форума се появи оферта за волан от Сивик 7 Спорт и не се поколебахме.Бях му обещал той да си купи волана аз да го направя годен за монтаж в Прелюда И така всичко ми отне 2ч ( 1ч ме мота стругаря ) разликата е в броя на шлиците Волан Прелюд Волан Сивик 2004-а Припалих голямата Берта и резнах втулката от Прелюдката Първоначално мислих да го направя по лесния начин ,но размислих.След измерването се оказа че втулката с шлиците на сивика е достатъчно голяма за да се разстърже и да набия Прелюдската,която също трябваше да се намали до външно Фи 21мм(така си го реших аз). Ето я готовата Прелюдска втулка намалена до 21мм външно А това е Сивиковия волан с втулка разстъргана на 21 и нещо си мм(бай стругар ме изнерви и после забравих да питам каква хлабина е оставил) До тук добре,бях сигурен че трябва да има заварка за да съм 100% сигурен ,че Митака няма отсече някое борче Намалих Сивиковата втулка почти на половина отново с помоща на Берта Последва "втъкването едно в друго" и заварка Скоро и снимки на монтиран волан Важно е когато набивате втулките една в друга да спазите нивото една към друга откъм страната на гайката,тази с която стягате волана към пръта! !!!За еърбега за момента нямам идея дали може да се върже към инсталацията на Прелюда!! 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #2 Отговорено 30 Май, 2012 Малко извън темата но все пак да питам. Този волан от 7ген Сивик, съвместим ли е директно с 6ген. Сивик, или са необходими същите процедури като описаните по горе. Драго, знам че тоя Сивик беше (а може и още да е) с такъв, за това питам най вече теб. Освен това как стои въпроса с връзването на въздушната възглавница, има ли съвместимост между 6 и 7ген. Конекторите пасват между инсталацията на 6 и на 7ген. ли или трябва да се сменят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #3 Отговорено 31 Май, 2012 Волана си пасва директно на Сивик като твоя При мен еърбеците бяха гръмнали и не ми беше важно да се забатачвам.Така че не мога да ти отговоря.На твоята кола пасва на шлиците директно и волан от Акорд Type R 99-02 ,също така и от Прелюд 5, HRV CRV, 96-01.Тези съм пробвал 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #4 Отговорено 12 Юни, 2012 Малко преди финала който ще е червена емблема ))) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #5 Отговорено 21 Август, 2012 ето го и финалният вариант 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #6 Отговорено 21 Август, 2012 Следващия проект ще е волан от Селика 6 или Мазда 6 в Сивик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове