MissCaprice 37 #1 Публикувано 25 Май, 2012 (Редактирано) Здравейте Имам въпрос относно окачване... съвместимо ли е стоково окачване от 5та ВТИ на 6та д14? Ако става - ще се промени ли височината на колата и с колко долу-горе? Четох, че ако се сложи от 5та ВТИ на 5та(не вти) нямало да се свали, а точно обратното...Какво ще кажете по въпроса?Благодаря предварително Редактирано 25 Май, 2012 от MissCaprice Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
no1else 162 #2 Отговорено 25 Май, 2012 Окачванията не са съвместими колежке. 5-та е с плътни носачи отпред, а на 6-та носачите са кухи (тоест от 2 части заварени помежду си). Задното окачване големите носачи трябва да станат но задните долни напречни щанги са различни, различни са и местата на отворите за стабилизаращата щанга. При 5-та отворите са в горният край на носача, а на 6-та са по средата на носача. За вторият въпрос и аз мисля че ще стане една идея по-висока колата. Причината е че пружините на ВТИ са малко по-твърди и съответно няма да клекнат толкова от тежестта на купето и мотора. Колата ще е малко по-стабилна, но не и по-ниска. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MissCaprice 37 #3 Отговорено 25 Май, 2012 Благодаря за изчерпателния отговор, колега! ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #4 Отговорено 25 Май, 2012 Здравей Това, което си чела за обратния ефект за стоково окачване от ВТИ на НЕ ВТИ е вярно. Предницата на колата ще се повдигне, защото пружините са по-твърди, а Д серията мотори са по-леки. Следователно оригиналната ВТИ-ка стои по-ниско заради твърдостта на пружините и тежестта на мотора Б серия.А според мен окачването от сивик 5-та ген. ВТИ няма да е съвместино на сивик 6-та ген. с Д серия мотор. Иначе окачване от сивик 6-та ген. ВТИ на сивик 6-та ген. с Д серия мотор, предполагам резултата ще е същия, както съм го описал.Да ме поправят колегите, ако греша.Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове