Jump to content
MissCaprice

Въпрос относно окачване

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте :) Имам въпрос относно окачване... съвместимо ли е стоково окачване от 5та ВТИ на 6та д14? Ако става - ще се промени ли височината на колата и с колко долу-горе? Четох, че ако се сложи от 5та ВТИ на 5та(не вти) нямало да се свали, а точно обратното...Какво ще кажете по въпроса?Благодаря предварително ^_^

Редактирано от MissCaprice

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окачванията не са съвместими колежке. 5-та е с плътни носачи отпред, а на 6-та носачите са кухи (тоест от 2 части заварени помежду си). Задното окачване големите носачи трябва да станат но задните долни напречни щанги са различни, различни са и местата на отворите за стабилизаращата щанга. При 5-та отворите са в горният край на носача, а на 6-та са по средата на носача. За вторият въпрос и аз мисля че ще стане една идея по-висока колата. Причината е че пружините на ВТИ са малко по-твърди и съответно няма да клекнат толкова от тежестта на купето и мотора. Колата ще е малко по-стабилна, но не и по-ниска.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателния отговор, колега! :))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей :)Това, което си чела за обратния ефект за стоково окачване от ВТИ на НЕ ВТИ е вярно. Предницата на колата ще се повдигне, защото пружините са по-твърди, а Д серията мотори са по-леки. Следователно оригиналната ВТИ-ка стои по-ниско заради твърдостта на пружините и тежестта на мотора Б серия.А според мен окачването от сивик 5-та ген. ВТИ няма да е съвместино на сивик 6-та ген. с Д серия мотор. Иначе окачване от сивик 6-та ген. ВТИ на сивик 6-та ген. с Д серия мотор, предполагам резултата ще е същия, както съм го описал.Да ме поправят колегите, ако греша.Поздрави! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...