pesho0 0 #1 Публикувано 11 Май, 2012 Колеги интересува ме на колко мм трябва да е генерацията за rexa.Смятам да е с испускател 4-1 после газоускорител и права тръба докрая.Ако някой има такъв испускател да пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #2 Отговорено 11 Май, 2012 Какво е правено по мотора или какво ще се прави ?Какво е газоускорител и за какво служи ? Нещо като реактивен двигател ли е ?Аз имам такъв изпускател, пиша добре дошъл Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pesho0 0 #3 Отговорено 11 Май, 2012 Еми газоускорителя служи за по-бурзо изчистване на цилиндрите.По двигателя ще се прави шлаиф на главата ,по-големи дюзи ,а за финал може и валове.А каква е цената на испускателя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
РадославКз 422 #4 Отговорено 11 Май, 2012 И аз питам какво е газоускорител и къде се слага на генерацията??От по големи дюзи,ако не турбинираш,няма смисъл,Б18 са с 240цц,като твоите.А ако слагаш валове,трябва пък да внимаваш колко пилиш главата.Задай со малко по точно въпросите и кажи по точно какви са ти целите...??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #5 Отговорено 11 Май, 2012 Колега, без да се засягаш, имам чувството че само си чувал за тези процедури а реално не си много наясно кое как и защо. Това което наричаш газоускорител най-вероятно е резонатор, и не чисти цилиндрите от нищо. Спортни валове за Д серия двувалова се намират много трудно, както и спортен смукател. Не знам дали си наясно, че като сложиш валове с примерно 2мм повече лифт, задължително ще трябва да направиш няколко неща:1 - да сгъстиш колата, защото спортните валове за да са ефективни изискват определена степен.2 - да смениш пружинките и тарелките с такива, които ще държат на повече обороти.От казаното по-горе излиза, че ще трябва да приготвиш солидна сума пари, която ще граничи със цената на Б-суап. Замисли се върху това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #6 Отговорено 12 Май, 2012 Еми газоускорителя служи за по-бурзо изчистване на цилиндрите.Това "нещо с перка" ли е ?А каква е цената на испускателя?Нямам идея, не съм виждал да се продават от години .. иначе тя и сега колата ти е с 4-1 вероятно Интересно ми е какво очакваш като ефект ? Каква е крайната цел ? Защото първоначалния ти въпрос е колко да е генерацията и по това което ми казваш - т.е. нищо няма да правиш с мотора - ми идва на ум числото 50мм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pesho0 0 #7 Отговорено 14 Май, 2012 Еми газоускорителя служи за по-бурзо изчистване на цилиндрите.Това "нещо с перка" ли е ?А каква е цената на испускателя?Нямам идея, не съм виждал да се продават от години .. иначе тя и сега колата ти е с 4-1 вероятно Интересно ми е какво очакваш като ефект ? Каква е крайната цел ? Защото първоначалния ти въпрос е колко да е генерацията и по това което ми казваш - т.е. нищо няма да правиш с мотора - ми идва на ум числото 50ммкаква е краината цел ли ? еми да тругне малко повече CRXa ,а относно испускатела да с 4-1 е само ,че чугунен а аз си търся стоманен ! и да няма да бутам кой знай какво по двигателя само ,че с генрация ми са струва ,че ще се отпуши малко ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #8 Отговорено 14 Май, 2012 да, малко ако е така повече от 50мм не ти трябва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #9 Отговорено 14 Май, 2012 Колектор ти върши работа всеки афтърмаркет за Д-серия, препоръчително е да е 4-2-1, генерацията е хубаво да я съобразиш с колектора, обикновенно изхода е на 51-52мм вътрешно, става на 50 и на 55мм. да е генерацията.Мотора си е доста добър, има хубави ниски и средни, ако го побутнеш малко ще живне доста, ако е в рекс започни от кутия-файнал-маховик-съединител, после измисли спортен филтър-интейк-по-голям дросел, лек порт на всмукателя- по-скоро припасване на портовете, ремап и ще имаш приятно държащ се 1.6 литров мотор.Но не очаквай чудеса, летежи и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pesho0 0 #10 Отговорено 16 Май, 2012 относно маховика сам си поричал съединител стеидж 1 с маховик 5.4 кг който трябва да пристигне днес Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове