freesoul 125 #1 Публикувано 2 Май, 2012 Колеги, тъй като не съм запознат искам да попитам дали има съвместимост на амортесьорите с пружините и чашките на 4 ген. Сивик с тези на 5 ген сивик. Тъй като ми се намира едно окачване, но е от 4 генерация и не знам дали ще пасне на 5-тата.Някой би ли споделил какви са разликите и дали може да се преправи нещо, което да не влияе на сигурността.Мерси предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #2 Отговорено 2 Май, 2012 Със сигутност окачването от 4-та има разлики.Помня, че имахме проблем с едната вилица на предни яморт. на 5-та генерация и намерихме вилица от 4-та, оказа се че е различна, мисля че диаметъра на аморт. е различен.Целия комплект може и да има шанс да стане, но на парчета не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #3 Отговорено 2 Май, 2012 Тоест разлика има само във вилиците така ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1052 #4 Отговорено 3 Май, 2012 Да,във вилиците има разлика.За да станат от 4-та на 5-та и обратно трябва да имаш вилици от съответният модел.Всичко друго е еднакво.Разликата се явява в диаметъра на амортисьора-по спомен на 5г. е 42мм.,а на 4г. 40-38мм. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стефан Пасков 3 #5 Отговорено 3 Май, 2012 в момента си стягам една 4 ген сивик,понеже беше със спортно окачване го свалих и сложих от 5 ген vtiзаспива 1 към 1,но както каза колегата преди мен имат разлика в дебелината на амортесьорите така че трябва да са комплект с вилиците Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #6 Отговорено 3 Май, 2012 Благодаря много на отзовалите се.Стефане, с теб ще се видим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #7 Отговорено 12 Май, 2012 Окачването от 4 ген е монтирано.Както казаха колегите, разликата има само в отвора на вилиците на предните амортесьори. Всичко друго си пасна чудесно.Ако някой взима окачване от 4 ген. трябва да го вземе с вилиците, за да пасне на 5 ген. Това е по случая.Не знам как стои въпроса с окачването на 6 ген? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
draggster 5 #8 Отговорено 18 Май, 2012 И при 6-та генерация е същото, просто трябва окачването да върви в комплект с вилици Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #9 Отговорено 19 Май, 2012 Вилици от 6-тата различни ли са от тези на 5-тата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pipon4o87 84 #10 Отговорено 20 Май, 2012 да добавя,че и горните носачи са различни на 5-т и 6-та . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стефан Пасков 3 #11 Отговорено 23 Май, 2012 понеже сега монтирах същото окачване на 6 ген да пояснявилиците на 6 г са по широки към втулката на носача,така че трябва да се сменят с такива от 5 ген/иначе като дебелина на амортесьора са еднаквизадните вилици на 5 ген са по широки от на 6 ген-решението е смяна на втулката на носача/диаметъра е еднакъв или уплътняване с шаиби Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony-asa 588 #12 Отговорено 23 Май, 2012 Това за диаметъра на вътрешния отвор на вилиците е така,но има разлика в дължината на амортисьорите.На 4г. са по къси с 3см. На снимките се вижда от 5г. е с пружина,а от 4г. е без пружина. А това са вилиците.От дясно е вилицата на 5г.Иначе ще станат,но на 5г. ако се сложат от 4г. ще се свали колата с 3см. и обратното,4г. ще се вдигне с 3см. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teddko 6 #13 Отговорено 31 Януари, 2013 За да не отварям нова тема искам да вметна едно питане.А амортисьора от црх по къс ли е от този на 6-та генерация купе ?Идеята ми е да сложа понижаващи пружини на crx амортисьор и да го сложа на купето?Слушам че става и на стоковия но ако онзи е по къс и следователно и с по-къс ход с понижаваща пружина ще се поучи добре и ще ползвам мойте вилици?А от дел сол еднакъв ли е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове