Jump to content
doggy

Търся малко помощ от Нотариус или Адвокат

Recommended Posts

Колеги имам спънки с регистрацията на един мотоциклет и ще се опитам да обясня накратко:Купих го катастрофирал и си го стегнах,но го взех от човек който няма никакви правомощия над него.Мотора е с Ямболски номера и талони,но е продаден с договор в далечната 2008г. с договор за покупко-продажба на лице от Бургас,което не го е регистрирало там.Така това мпс вече 4 години е хвърчащо откъм документи и е минало няколко собственика,но както и да е.Свързах се с абсолютно всички хора които имат нещо общо с мотора.Собственика от Ямбол не иска да ми съдейства по никакъв начин за прехвърлянето му,макар че уж нотариално разучих всички варианти да е напълно законно(прекратяване на първия договор между лицето от бургас и собственика по талон с анекс който се заверява нотариално)за него било противозаконно-ОК майната му на този вариант.Другия вариант ми остана лицето от Бургас който ми каза че няма проблем и ще ми съдейства да го регистрираме както му е реда и.т.н.Но схемата е доста сложна,понеже аз трябвеа да закарам мотора в КАТ-Бургас и да го регистрираме там и след това да ми го продава на мен иииии-абе доста бягане и пари.Днес разбрах че имало вариант лицето от Бургас да ми го продад с неговия договор пред нотариус и реалнйо аз да го придобия чрез неговия договор който като документ показва някаква собственост върху въпросното МПС.Въпроса ми е:Законно и правилно ли е да се извърши това?Ще имам ли някакви проблеми в КАТ-Варна след това да си го регистрирам на мое име?Някой имал ли е подобен проблем като моя?Дано съм обяснил максимално-изчерпателно проблема си.пп.Само да вметна че искам на всяка цена да си е законен и изряден мотора.Не искам да го карам на чуждо име или с чужди документи.

Редактирано от doggy

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмм колега до колкото разбирам мотора е с ямболски номера а собственика е от Бургас и договора е сключен 2008.По принцип мотора се води на името на лицето от бургас, по закон 2 седмици след покупката тои е длъжен да го регистрира в кат и до 2 месеца в данъчното. Предполагам че и данъците също не са му плащани. Според мен един от вариантите е да намерите нотариус които да направи договор за покупко-продажба 1 седмица след договора между лицето от Ямбол и лицето от Бургас, но след това ти трябва да плащаш всички данъци и предполагам че ако отидеш в кат за регистрация с договор от преди 5 години и от там ще ти изръсят някоя сума дето няма да ти хареса. Малко е оплетена историята и да ти кажа ако ти ще плащаш всичко доста парички ще заминат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок а някой може ли да каже колко пари може да е годишния данък на FZR 600 96g.73 киловата в Бургас?

Редактирано от doggy

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам,този човек от Бургас трябва да регестрира мотора на свое име,да плати всички такси,глоби и данъци,чак след тази процедура може на теб да ти направи договор за покупко-продажба.Никой нотариус няма да се съгласи,на това което искаш-със един договор от 2008г. да направи нов на твое име.Не искам да те отчайвам но си се вкарал с голям филм с този мотор.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

към допълнение на поста на колегата ще кажа че сигурно човека от бургас няма да даде и лев, така че ако се съгласи да съдеиства, а тои се е съгласил, предполагам че от негова страна може да се очаква само да регистрира мотора да плати акта за това че не го е направил в рамките на 2 седмици и да плати данъка за 5-те години но парите ще излязат от твоя джоб колега а според мен сумата няма да е малка. Аз на моя мотор хонда цбр 600 rr му плащах по 100 лева данък на година, твоя е по-малко киловати но е в по-голям град и горе долу сумата ще е същата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите.Мисля че разбрах кой ще е най безболезния вариант.В този със сигурност ще отидат много пари

Редактирано от doggy

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам много подобен въпрос, като на колегата doggy само, че не съм направил покупката. Ясно е, че всички данъци трябва да се платят в общината, преди минаване пред нотариус. Въпроса е, че както номерата са от друго населено място, ако след покупката се отиде в КАТ и се пререгистрира ще има ли някакви проблеми и глоби за това, че не е бил регистриран в правилния КАТ за последните 4-5 години?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...