Jump to content
ADH-Honda

Civic 6-а - ABS ?

Recommended Posts

Здравейте. Не съм сигурен дали темата ми е за точно този раздел, ако модераторите преценят, да я преместят.Предстои ми тия дни да купувам Сивик 6-а ген. Японка 3 врати хечбек, най-вероятно с някой от 1.4 моторите. Въпроса ми е - по какво може да се познае кои имат и кои нямат ABS? Под "познаване" имам предвид гледане на снимки в моторния обсег, ясно е, че като се види на живо колата се познава има ли, няма ли (по лампата на таблото, гривните за датчиците на полуоските, по помпата която е отстрани до акумулатора, по-точно ниско долу до канистера), мисълта ми е още докато гледам колата по обяви в нета, от прости снимка да позная има или няма ABS.До колкото успях да разбера, специално EJ9-ките с 1.4 моторите, не зависимо дали са "i" или "iS" (т.е. няма значение дали са 75 или 90 коня), независимо дали са преди или след фейслифта, има модели които имат и които нямат ABS. Не мога да им схвана спатиите, някои които са 75 коня от първите (95, 96-а година), нямат дори ел. стъкла, ама имат ABS, а други които са след фейслифта дори, с климатик и с 90 коня мотор пък нямат ABS. :huh: Мислих дали има отношение спрямо това, ако конкретната кола е с въздушни възглавници значни има и ABS, ама не знам дали и това е меродавно (защото реално има доста ЕК3 с D15Z6 които нямат възд. възглавници, а ако не се лъжа те стандартно имат ABS, стабилизиращи щанги отпред, ел стъкла и огледала и т.н.).Та, някой ако знае, да сподели, дали по гледане на снимка на двигателния кош, може да се познае (я по букса или по нещо друго), така както са 5-ите ген. Сивици (те са лесни за разпознаване по оранжевите букси и окабеляване които са закачение на дясното бумбе) или няма такъв начин за лесно разпознаване, всичко е до гледане на живо и чак тогава се разпознава коя има и коя няма ABS?Благодаря предварително.PS: може собственици на Сивик 6 хечбек Ej9 с 1.4 мотори да споделят тяхната кола коя година е, какви екстри има, с кой мотор е точно (75 или 90 коня) и съответно имат или нямат ABS, това инфо също ще ми е полезно до някъде.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей

Когато човек (от белия свят) си купува нова кола- има възможност да си избере какви екстри да има или няма колата (например дали да има централно заключване с дистанционно; дали да има ABS или не, климатик, фарове за мъгла и т.н.).

Хонделката ми е от 1996 година; 1,4 iS- 90 к.с.; с 4 врати- СЕДАН; с VIN: EJ95400........, та тя няма ABS; фарове за мъгла; задни високоговорители; лампа за бензина; шибидах т.е. всички екстри зависят как е закупен автомобила. Това, което има е: ел. стъкла и ел. огледала; климатик; две въздушни възглавници (леле колко малко работи има...)

Аз да си призная (то направо си е ВИЦ), като си купих колата от първия собственик (от Австрия), я попитах: "Има ли ABS ?", и тя ми отговори: "Да, има"...И си карах така тук ( знаейки, че има ABS), но след 2-3 години най- случайно разбрах, че колата няма ABS Публикувано изображение - просто никога не ми се беше налагало да проверявам каквото и да е, свързано с ABS ! След като се радвах, че ползвам ABS, сега продължавам да си се радвам по същия начин- принципно нямам никакви проблеми със спирането (явно ABS на мен не ми действа Публикувано изображение)...

Та на таблото има лампа за ABS- ако не светне на таблото- най- вероятно колата да няма ABS; и ако няма едно "кубче" около двигателя с влизащи и излизащи 5-6 тръбички в него- значи със сигурност няма ABS.

Поздрави и успех с покупката

Редактирано от JoroHondata

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

намира се малко вдясно от акомулатора, обаче от обикновенна снимка няма да го видиш особено ако е с оригиналния въздушен филтър :)моята е 98-ма края преди фейслифт имам всички екстри за модела без ел. стъкла и огледала и шибидах :huh: преди фейс съм апък със спирачки от след фейслифт решетка с три ребра и голяма емблема ... абе иди и ги разбери :) някакъв мелез :D

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята също е края на 98. Както на колегата, и моята е с голяма емблема и по-различна решетка. Откъм екстри - ел стъкла и огледала, халогени и климатик, но нямам ABS. От известно време насам всички производители са задължени да слагат ABS на базовите си модели, но за по-старите коли още е било само екстра.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз съм с д15з6 с въздушни възглавници, клима, но нямам ABS. А и все пак, това е едно от първите неща, които се елиминират в такъв автомобил :Д Не ти трябва, аз съм привържаник на автомобилите без ABS :)

Редактирано от Veid

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята има АБС но съм забелязал че има и доста екстри - ел стъкла, огледала, шибедах, клима, някой спомена че и лампата за горивото било екстра, еърбеци, ел фарове, подгряване на огледалата и може би и други. Колата е д15з6 99-та (фейс) и относно абс-а доста си е полезен много пъти ме е спасявал от разни ситуации ( е то и гумите са ми зле де Публикувано изображение )

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата година карайки стария семеен опел ми се случи случка.По време на силен дъжд ме засече джип и тръгна да спира рязко, аз скочих на спирачките , те блокираха и заради дъжда и наклона се хлъзнах достатъчно дълго и стабилно за да ми се изправят всички коси, косми и косъмчета. Тогава се казах че купувам ли си кола, то тя задължително ще е с АБС, защото на мокро и хлъзгаво той НЯМА аналог , а пък който квото ще да ми обяснява колко добре си спирал без него...на сухо може би, но в лоши условия АБС е много важна и ефективна с-ма.Та мойта жабка е 96' година и има АБСПубликувано изображение, шибидах, еърбег-2броя, ел. стъкла. ел. фарове, ел. огледала,1.4 ИС. Препоръчвам ти ако можеш да го тестваш дали работи, дори и при ниска скорост сритай спирачката, веднага ще разбереш дали е ОК.Ако можех да избирам бих се отказал само от ел. регулиращите се фарове, за сметка на халогени и може би подгряване на седалките :)

 

Поздрави и успех в избора на най-подходящата за теб кола!Публикувано изображение

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята е civic ej9 2000г(фейслифт) 1.4i 75 коня и има ABS , ел.фарове и 2 еърбега, климатик , няма ел.стъкла, ел.огледала и шибидах.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, аз съм с D14Z2 (1.4 iS), юли 1999 (фейс). Имам климатик, АБС, ел фарове, ел огледала, ел стъкла. нямам шибидах, но имам фарове за мъгла и 2 еърбега.

Редактирано от juvcho

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да използвам темата и да питам:

При пета генерация по кое се познава дали колата има АБС?

И възможно ли е добавяне на АБС на кола, която няма.(от друга 5та или 6та генерация).

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам Сивик 98г. ел.стъкла,огледала,климатик, но нямам нито abs нито airbag, и моята е нещо като на колегата cool24, някакъв мелез :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

honda tech филма със слагането на АБС на кола без е много - голям май :)Явно всичко зависи от това с какво господина/госпожата е поръчал колата :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моята е 96 год d14-75 h.p има ел .стъкла/огледала шибидах но нямам абс и климатик до колкото четях ще купуваш Японка , а те са с десен волан в България има толкова голям избор от сивици до 2500 лв тъка че защо не си купиш от тук ? И от снимка и на живо може да има доста голяма разлика казвам го от личен опит пък ти си знаеш ! :D

  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всички 6-та хечи и седан са сглобявани в Япония и за това се казват японки. Не, че са с десен волан :) английските сивици са фастбек и комбито (забравих му името :) ) от тях също има с десен волан зависи дали са за пазара в англия или за останалия свят :rolleyes:

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички ви за мненията и информацията. В крайна сметка обаче, инфото така и не ми влезна в употреба, защото така както търсех 2 месеца читав Сивик, така и не намерих и днес най-накрая си купих... Акорд :rolleyes: , който си има ABS (работещ) :P Темата може да се затваря, ако преценят модераторите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...