ADH-Honda 773 #1 Публикувано 18 Април, 2012 Здравейте. Не съм сигурен дали темата ми е за точно този раздел, ако модераторите преценят, да я преместят.Предстои ми тия дни да купувам Сивик 6-а ген. Японка 3 врати хечбек, най-вероятно с някой от 1.4 моторите. Въпроса ми е - по какво може да се познае кои имат и кои нямат ABS? Под "познаване" имам предвид гледане на снимки в моторния обсег, ясно е, че като се види на живо колата се познава има ли, няма ли (по лампата на таблото, гривните за датчиците на полуоските, по помпата която е отстрани до акумулатора, по-точно ниско долу до канистера), мисълта ми е още докато гледам колата по обяви в нета, от прости снимка да позная има или няма ABS.До колкото успях да разбера, специално EJ9-ките с 1.4 моторите, не зависимо дали са "i" или "iS" (т.е. няма значение дали са 75 или 90 коня), независимо дали са преди или след фейслифта, има модели които имат и които нямат ABS. Не мога да им схвана спатиите, някои които са 75 коня от първите (95, 96-а година), нямат дори ел. стъкла, ама имат ABS, а други които са след фейслифта дори, с климатик и с 90 коня мотор пък нямат ABS. Мислих дали има отношение спрямо това, ако конкретната кола е с въздушни възглавници значни има и ABS, ама не знам дали и това е меродавно (защото реално има доста ЕК3 с D15Z6 които нямат възд. възглавници, а ако не се лъжа те стандартно имат ABS, стабилизиращи щанги отпред, ел стъкла и огледала и т.н.).Та, някой ако знае, да сподели, дали по гледане на снимка на двигателния кош, може да се познае (я по букса или по нещо друго), така както са 5-ите ген. Сивици (те са лесни за разпознаване по оранжевите букси и окабеляване които са закачение на дясното бумбе) или няма такъв начин за лесно разпознаване, всичко е до гледане на живо и чак тогава се разпознава коя има и коя няма ABS?Благодаря предварително.PS: може собственици на Сивик 6 хечбек Ej9 с 1.4 мотори да споделят тяхната кола коя година е, какви екстри има, с кой мотор е точно (75 или 90 коня) и съответно имат или нямат ABS, това инфо също ще ми е полезно до някъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #2 Отговорено 18 Април, 2012 (Редактирано) Здравей Когато човек (от белия свят) си купува нова кола- има възможност да си избере какви екстри да има или няма колата (например дали да има централно заключване с дистанционно; дали да има ABS или не, климатик, фарове за мъгла и т.н.). Хонделката ми е от 1996 година; 1,4 iS- 90 к.с.; с 4 врати- СЕДАН; с VIN: EJ95400........, та тя няма ABS; фарове за мъгла; задни високоговорители; лампа за бензина; шибидах т.е. всички екстри зависят как е закупен автомобила. Това, което има е: ел. стъкла и ел. огледала; климатик; две въздушни възглавници (леле колко малко работи има...) Аз да си призная (то направо си е ВИЦ), като си купих колата от първия собственик (от Австрия), я попитах: "Има ли ABS ?", и тя ми отговори: "Да, има"...И си карах така тук ( знаейки, че има ABS), но след 2-3 години най- случайно разбрах, че колата няма ABS - просто никога не ми се беше налагало да проверявам каквото и да е, свързано с ABS ! След като се радвах, че ползвам ABS, сега продължавам да си се радвам по същия начин- принципно нямам никакви проблеми със спирането (явно ABS на мен не ми действа )... Та на таблото има лампа за ABS- ако не светне на таблото- най- вероятно колата да няма ABS; и ако няма едно "кубче" около двигателя с влизащи и излизащи 5-6 тръбички в него- значи със сигурност няма ABS. Поздрави и успех с покупката Редактирано 18 Април, 2012 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cool24 46 #3 Отговорено 18 Април, 2012 намира се малко вдясно от акомулатора, обаче от обикновенна снимка няма да го видиш особено ако е с оригиналния въздушен филтър моята е 98-ма края преди фейслифт имам всички екстри за модела без ел. стъкла и огледала и шибидах преди фейс съм апък със спирачки от след фейслифт решетка с три ребра и голяма емблема ... абе иди и ги разбери някакъв мелез 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
botlik3 45 #4 Отговорено 21 Април, 2012 Моята също е края на 98. Както на колегата, и моята е с голяма емблема и по-различна решетка. Откъм екстри - ел стъкла и огледала, халогени и климатик, но нямам ABS. От известно време насам всички производители са задължени да слагат ABS на базовите си модели, но за по-старите коли още е било само екстра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veid 164 #5 Отговорено 21 Април, 2012 (Редактирано) Колега, аз съм с д15з6 с въздушни възглавници, клима, но нямам ABS. А и все пак, това е едно от първите неща, които се елиминират в такъв автомобил :Д Не ти трябва, аз съм привържаник на автомобилите без ABS Редактирано 21 Април, 2012 от Veid Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
clinku 48 #6 Отговорено 21 Април, 2012 Моята има АБС но съм забелязал че има и доста екстри - ел стъкла, огледала, шибедах, клима, някой спомена че и лампата за горивото било екстра, еърбеци, ел фарове, подгряване на огледалата и може би и други. Колата е д15з6 99-та (фейс) и относно абс-а доста си е полезен много пъти ме е спасявал от разни ситуации ( е то и гумите са ми зле де ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TG fan 121 #7 Отговорено 21 Април, 2012 Миналата година карайки стария семеен опел ми се случи случка.По време на силен дъжд ме засече джип и тръгна да спира рязко, аз скочих на спирачките , те блокираха и заради дъжда и наклона се хлъзнах достатъчно дълго и стабилно за да ми се изправят всички коси, косми и косъмчета. Тогава се казах че купувам ли си кола, то тя задължително ще е с АБС, защото на мокро и хлъзгаво той НЯМА аналог , а пък който квото ще да ми обяснява колко добре си спирал без него...на сухо може би, но в лоши условия АБС е много важна и ефективна с-ма.Та мойта жабка е 96' година и има АБС, шибидах, еърбег-2броя, ел. стъкла. ел. фарове, ел. огледала,1.4 ИС. Препоръчвам ти ако можеш да го тестваш дали работи, дори и при ниска скорост сритай спирачката, веднага ще разбереш дали е ОК.Ако можех да избирам бих се отказал само от ел. регулиращите се фарове, за сметка на халогени и може би подгряване на седалките Поздрави и успех в избора на най-подходящата за теб кола! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civic1.4 0 #8 Отговорено 26 Април, 2012 Моята е civic ej9 2000г(фейслифт) 1.4i 75 коня и има ABS , ел.фарове и 2 еърбега, климатик , няма ел.стъкла, ел.огледала и шибидах. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
juvcho 59 #9 Отговорено 26 Април, 2012 (Редактирано) Здравей колега, аз съм с D14Z2 (1.4 iS), юли 1999 (фейс). Имам климатик, АБС, ел фарове, ел огледала, ел стъкла. нямам шибидах, но имам фарове за мъгла и 2 еърбега. Редактирано 26 Април, 2012 от juvcho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_tech 161 #10 Отговорено 26 Април, 2012 Да използвам темата и да питам: При пета генерация по кое се познава дали колата има АБС? И възможно ли е добавяне на АБС на кола, която няма.(от друга 5та или 6та генерация). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tuntov_jr 15 #11 Отговорено 30 Април, 2012 Аз карам Сивик 98г. ел.стъкла,огледала,климатик, но нямам нито abs нито airbag, и моята е нещо като на колегата cool24, някакъв мелез Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cool24 46 #12 Отговорено 30 Април, 2012 honda tech филма със слагането на АБС на кола без е много - голям май Явно всичко зависи от това с какво господина/госпожата е поръчал колата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM as Fuck 15 #13 Отговорено 18 Май, 2012 моята е 96 год d14-75 h.p има ел .стъкла/огледала шибидах но нямам абс и климатик до колкото четях ще купуваш Японка , а те са с десен волан в България има толкова голям избор от сивици до 2500 лв тъка че защо не си купиш от тук ? И от снимка и на живо може да има доста голяма разлика казвам го от личен опит пък ти си знаеш ! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cool24 46 #14 Отговорено 19 Май, 2012 всички 6-та хечи и седан са сглобявани в Япония и за това се казват японки. Не, че са с десен волан английските сивици са фастбек и комбито (забравих му името ) от тях също има с десен волан зависи дали са за пазара в англия или за останалия свят 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #15 Отговорено 22 Май, 2012 Благодаря на всички ви за мненията и информацията. В крайна сметка обаче, инфото така и не ми влезна в употреба, защото така както търсех 2 месеца читав Сивик, така и не намерих и днес най-накрая си купих... Акорд , който си има ABS (работещ) Темата може да се затваря, ако преценят модераторите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове