Jump to content
Veseliq

Каталог на автокъщите в България

Recommended Posts

Всички сме наясно колко измами стават по автокъщите у нас. Вкарват се МПС-та в окаяно състояние, излъскват се, пудрят се. Накрая все някой се излъгва да си купи мечтаната машина и тогава проблемите започват. Обаче има и коректни търговци и сполучливи покупки.

 

Нека всеки от нас, който има някакъв опит с автокъща, да напише в един предопределен формат (надолу излагам примерен, можете да дадете идеи да го променим) собствения си опит и така да направим един каталог на всички автокъщи, от които някой е купувал кола. Ако има интерес, каталога ще бъде вкаран в текстови файл (за лесно търсене с ctrl+f с името на автокъщата), а в последствие ако има по-голям интерес ще го доразвия като секция в carspending.com, отделна страница с ревюта/мнения на потребители от форума (и други форуми). Така като се посъбере информация ще може като имаме питане за някоя автокъща, да минем през темата и да видим дали има други доволни или препатили от там, да си преценим по-добре.

Ако някои от нещата не искате да споделяте, отговаряте по-лаконично или не отговаряйте.

 

Ето примерния формат:

 

Автокъща (име)/Град/Адрес (опционално): ---------------

Марка / Модел / Вариант: ---------------

Дата на покупката: ---------------

Доволен ли сте от покупката си: ---------------

Колко изминато време и километри имате от покупката насам: ------------- (препоръчвам хора с под 2500км / 3 месеца от както са взели МПС-то да не пишат, освен ако то не е издъхнало преди въпросните 2500км / 3 месеца)

Отношение на търговеца: Може да пишете дали е бил коректен - съгласил ли се е да заведете колата в сервиз за преглед, всички документи били ли са изрядни и тн

Открили ли сте несъответствия с обявата и думите на търговеца след покупката: например "казаха ми, че тоя Civic TypeR 2001 е едва на 55 000км, защото една баба е ходила до църквата в неделя, преди да й поникне дърво пред гаража, но после открих, че в багажника има дупки за кабелите на 1500W усилвател, а в сервиза ми казаха, че е съсипана от каране"

Коментар на цената: (успели ли сте да нарпавите такъв или не)

Други лични наблюдения към търговеца: ----------------

Бихте ли купили пак МПС от там: --------------

 

Ето и първият коментар от мен:

 

Автокъща (име)/Град/Адрес: Simauto (Симауто) / София / кв. Горубляне

Марка / Модел / Вариант: Honda Accord 2004 - 2.2 i-CTDi (дизел), седан

Дата на покупката: 2010 месец май

Колко изминато време и километри имате от покупката насам: 2 години, 45 000км

Отношение на търговеца: Директно позволи да закарам колата в официален сервиз за диагностика за негова сметка, остави ме сам да си я разгледам

Открили ли сте несъответствия с обявата и думите на търговеца след покупката: Твърдеше, че километража е реален (139 000), че колата е напълно обслужена - последния запис в сервизната книжка беше на 136 000, но от преди година, а колата беше внесена преди месец. След като я купих се оказа, че скоростомера не работи, защото са го повредили като са сваляли таблото - колата със сигурност беше карана още едни 30 хиляди (колкото е карал собственика на година), без да сменя масла и филтри и това се видя като я обслужих.

Други лични наблюдения към търговеца: Всички коли бяха между 90 и 130 хиляди, както дизелите на 5 години, така дизелите на 10 години. Само колите с пресни сервизни книжки до 5 години има шанс да са на реални километри, всичко без сервизно документи, вероятно е на няколко пъти отгоре. Имаше още един идентичен на този Акорд (2004та година, дизел), който беше на 136 000км, без сервизни документи, който беше видимо много по-захабен от моя, който реално беше на 170-180. Другия ще да е бил на едно 250 или отгоре!

Коментар на цената: Беше обявена на 17 000, директно като попитах за коментар погледна в някакъв тефтер и свали 1000лв. Исках 15 500, след много зор, свали на 15 800.

Доволен ли сте от покупката си: Като цяло да, беше на най-добра цена спрямо останалите с това ниво на оборудване.

Бихте ли купили пак МПС от там: НЕ, особено автомобил по-стар от 5-6 години, в никакъв случай без сервизна книжка

 

 

ПП: Ако модераторите смятат темата за неуместна - да я заключат. Ако се посъберат повече от една страница коментари, ще ги вкарвам във въпросния текстови файл, към който ще помоля някой мод да пусне линк в първото мнение. По-натам ще направя въпросната страница в сайтчето.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето една цяла тема за конкретна автокъща :)http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=5132ако някой е решил да купува субару, или си хареса друга кола от тази къща по-добре да подминава...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автокъща (име)/Град/Адрес: Не знам името и адреса но е в София, Горубляне и при положение че се идва от Панчерево щом почнат автокъщите е първата отдясно.

Марка / Модел / Вариант: Honda Civic 1999 1.5 vtec-e hatch

Дата на покупката: 2011 месец март

Колко изминато време и километри имате от покупката насам: 1 години, 20 000км

Отношение на търговеца: Много добро както повечето джамбази (ти само купи колата пък после ще видиш Публикувано изображение )

Открили ли сте несъответствия с обявата и думите на търговеца след покупката: Представяше колата за 2000 година а като проверих по шаси е 1999. Не знам как го бяха замаскирали но на колата и нямаше нищо карах я доста време в района и 2-3 дена след като я купих започна да прекъсва адски, ама адски много. Все пак се оказаха само свещи но можеше да е нещо много по-лошо.

Други лични наблюдения към търговеца: Нямам

Коментар на цената: Колата я бях видял още преди 5-6 месеца - беше за 5500. Минавам често от там и постепенно с времето и сваляха цената (5200-5000-4800-4500). Та като минаха тези 5-6 месеца и не намирах хубав икономик на добра цена реших да помисля по сериозно върху този. Та се пазарихме и я купих за 3900. Истинско постижение за фейсов икономик на тази цена и с тези екстри (според наблюденията от търсенето продължило 1 година).

Доволен ли сте от покупката си: И аз бих казал, че съм доволен. Бяха ми потънали гимиите като започна да прекъсва но с 50 лева оправих проблема Публикувано изображение

Бихте ли купили пак МПС от там: Не. Щом бяха замаскирали сивика по някакъв начин най-вероятно го правят и с други проблемни автомобили с цел - печалба.

Редактирано от Clinku

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво колега, страхотна тема ! Напоследък изобщо не се срещат такива...

 

Автокъща (име)/Град/Адрес: БГАУТОПЛЮС / София / кв. Хаджи Димитър

Марка / Модел / Вариант: Honda Civic MB3 - 1.5 114коня vtec-e, хетчбек

Дата на покупката: 2009 месец ноември

Колко изминато време и километри имате от покупката насам: 2 години и 5 месеца, 16 000 км

Отношение на търговеца: Ами добро, остави ни да тестваме колата доста време, после помогна за регистрацията.

Открили ли сте несъответствия с обявата и думите на търговеца след покупката: Нямаше несъответствия. Километрите бяха реални 131 000, имаше сервизна книжка. По телефона каза, че има леки драскотини (Имаше само отдолу пред предната броня, които се личат ако застанеш под колата). Не беше споменал провисналия таван, но аз съм си виновен. Четири човека не го видяхме.. Първа степен на парното не работеше и беше счупено палчето на машинката, която отваря багажника чрез ръчката. Тези неща не бяха обявени, но са дребни забележки.

Други лични наблюдения към търговеца: Нямам

Коментар на цената: За състоянието на автомобила цената беше добра, не съм се опитвал да се пазаря. Направи ми отстъпка от ЕКО таксата със 100 лв.

Доволен ли сте от покупката си: Да ! Колата беше на 131 000 км със сервизна книжка (с история от два собственика) с фактури всяка година какво е сменяно в официален сервиз на Хонда и 3 ключа. Нищо скрито нямаше не беше удряна и беше изключително запазена :) Все още се чудя как попаднах на такъв запазен екземпляр.

Редактирано от EmZvr

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...