Jump to content
Stretford

Проблем с уредите по таблото

Recommended Posts

Здравейте!От няколко дни започнаха да стават странни неща с уредите по таблото:когато колата е в движение,стрелките на оборотомера и скоростомера започват да се побъркват и да играят нагоре-надолу,същото става и със стрелките на температурата и за бензина.Това странно явление се получава само когато колата е загряла,а когато е студена-не го прави.Като спрях колата,след около 30 мин като тръгнах нямаше нищо,всичко си работеше нормално.Някой случайно да има представа от какво се поражда този проблем,някой датчик ли нещо? Или най-добре да закарам колата на диагностика?Благодаря предварителноКолата е Акорд 6-та генерация англичанка 99г.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,Аз имах същия проблем с Акорд '99, получи се след миене на автомивка. Казаха ми, че се получава от натрупани статични електричества и след като минах таблото с парцал и антистатичен спрей, всичко се оправи!Ако това не ти помогне, трябва да разглобяваш и да си провериш куплунзите и платките по таблото за студени спойки.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен се случи същото , след това разбрах ,че регулатора на напрежение(на алтернатора) не ми работи , и съм карал на акумулатор.Ако нямаш проблем с тока значи някаква връзка ти се губи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забелязах,че проблема се появява само когато стрелката на горивото е с едно-две деления над нулата...Когато резервоара е пълен,стрелките не полудяват така.Да не би нещо бензиновата помпа да заминава или нещо подобно?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,препоръчайте някакъв майстор в Пловдив...Бях при един и ми каза,че наистина е имало студени спойки в таблото.Уж ги оправи,но напоследък пак почна да ги прави тея номера със стрелките и направо полудявам.Някой знае ли какъв е начина да ги "стопля" тези студени спойки и да се оправят веднъж-завинаги.Всичко с тоците е наред,ако има някакво значение,де...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...