fentsi 6 #1 Публикувано 28 Март, 2012 Колеги в момента съм с мотор б16а ,и се нуждае от леко освежаване и си мисля да му сложа глава от б18ц(имам екстра ) .Интересува ме ще пасне ли на блока ,има ли някаква разлика ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #2 Отговорено 28 Март, 2012 Главтаа ще пасне на блока без проблем, ако случайно е от B18c4 тогава няма да пасне всмукателния колектор, които при C4 е с различен фланец спрямо B16-ките и B18 type R двигателите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #3 Отговорено 28 Март, 2012 Продай главата от Б18ката и инвестирай във обслужването на б16 мотора Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fentsi 6 #4 Отговорено 28 Март, 2012 знам за разликата , главата е комплект (по принцип имам разглобен двигател на б18 ка )относно инвестицията много добра оферта но смятам да я остава за след лятото интересуваше ме дали ще има ефект със смяната на главата и дали всичко пасва на 100 % към блока Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rocnogap 113 #5 Отговорено 29 Март, 2012 Колега , уточни точно от кой б18 ти е главата , защото е под въпрос да ли ще имаш положителен ефект. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fentsi 6 #6 Отговорено 1 Април, 2012 Колега главата е п72-1 , при смяна има ли разлика в ремъците на 1.6 и 1.8 или да си поръчвам всичко за б18 благодаря предварително )) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #7 Отговорено 2 Април, 2012 ремъка трябва да бъде за б16 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Doomwisher 164 #8 Отговорено 2 Април, 2012 (Редактирано) Щом на главата пише P72 значи е от B18C4/1 (GSR моторите) според мен няма смисъл от тази глава трябва да и слагаш и нейния смукател, защото твоя няма да пасне, по-добре и земи само разпределителните валове, но пък докато не минеш настройка няма да видиш файда и от тях! Вярно GSR главата сгъстява малко, но не е кой знае каква разликата ... а и според мен, а и според Хонда, Б16 главата е много по-добра особенно ако ще се "пипа"! Казах "според" Хонда, защото на базата на Б16-ковата глава са направени Type R-ските глави при B18C и B16B! Редактирано 2 Април, 2012 от Doomwisher Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fentsi 6 #9 Отговорено 2 Април, 2012 колеги главната причина поради която искам да сложа б18 е че не мога да остана без кола ,затова искам да подготвя б18 и за няколко часа сам в движение ,не че търся някаква мощ в повече Главата както казах ми е комплект не ме барка инжекцията , само ремъка ли трябва да е за б16 ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #10 Отговорено 2 Април, 2012 Само ремъка за Б16 а гумичките за б18 (въпреки че са същите както за б16), това се отнася и за гарнитурата на главата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fentsi 6 #11 Отговорено 4 Април, 2012 мерси за инфото колеги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове