demon89 8 #1 Публикувано 26 Март, 2012 Здравейте колеги,Да ви се похваля след малко умуване,доста кълчене из колата и много псуване успях да си претапицирам тавана,сега обаче ми влезна мухата в главата да претапицирам и корите на вратите,но още с свалянето на кората се натъкнах на проблем.Плоскостта на която е залепен платът е хваната за самата кора с нещо като пластмасови нитове,махането им ще е лесно по начинът за който се сещам аз ,но после няма да стават за нищо Въпроса е някой знае ли как могат да се свалят така,че после да се ползват пак и евентуално ако ги изпочупя дали после ще мога да хвана тази плоскост за кората ако на тяхно място наблъскам горещ силикон/лепило?Ето и снимка на нитовете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #2 Отговорено 26 Март, 2012 Моите са претапицирани и по тях е играл поялника. Мисля и аз да сменям тапицерия и пак с поялника да си ги "запоя". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #3 Отговорено 26 Март, 2012 Искаш да кажеш,че трябва да ги разтопя колкото до измъкна плоскостта и после така да се каже да ги разстеля обратно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #4 Отговорено 26 Март, 2012 По-скоро да ползваш същата / тази "главата на нита" / пластмаса като добавъчен материал при "растилането" , а не топъл силикон .Мисля , че варианта с пистолет за горещ въздух нагряваш "главата" на нита и дърпаш тапицираната плоскост е за предпочитане - оригиналната заготовка е с цилиндрични нитове , на които "главата" се оформя с нагряване от приспособление подобно на пистолета за топъл силикон . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #5 Отговорено 27 Март, 2012 Ако отрежеш "главата" на това нещо отдолу е куха тръбичка в които аз навих подходящи видийки с шайби, поне на 6-та генерация сивик е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #6 Отговорено 27 Март, 2012 От вътрешният карй се оказаха нещо като копчета което ми дава надежди,че ако немога да ги оправя после ще мога да ги заменя с такъв вид щипки или нещо такова Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #7 Отговорено 27 Март, 2012 (Редактирано) Методът с поялника свърши работа и за свалянето на тези нитове и за закачането обратно.Ето и резултатите с едната кора.За всеки случей минах всички нитове с горещото липило Редактирано 27 Март, 2012 от demon89 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове