Jump to content
Guest AMD

Обороти Civic

Recommended Posts

Guest AMD

Проблема е, че оборотите постоянно се менят : нагласям ги около 900-1000 по стрелката на оборотомера и като включа фаровете и парното падат бая- някъде около 400-500.След като изгася всичко отново се качват.Колцата е Civic 93 D13B2-карбуратор А другото странно е че при следващо палене оборотите пак са паднали и като светна фарове се тресе целия двигател още малко и ще изгасне ;) Дайте някакви идеи от какво може да е . Благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Нормално е като включиш консуматор/фарове...духалки/..да ти падат оборотите ! Мисля ,че нямаш проблем ! Моята също "цъка" на 500 оборота с много консумация ! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD

Така е - обаче при следващото палене оборотите на празен ход без включени консуматори са някаде 500-600 ;);) и кото включа нещо съвсем падат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Май ето тази щука те играе нещо(това е EACV клапана за въздуха при празни обороти.

би трябвало да компенсира включването на консуматор.

Става така като се задръсти или сдаде багажа):

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

ъмм и аз имам същия проблем, понякога оборотите ми падат на 500-600 без консуматори но не мога да определя при какви условия. 2 пъти до сега са регулирани обороти при Омбре, но пак понякога си прай каквото иска. ;)как се нарича тази щука? или като какво мога да я потурся в документациите да видя какво точно представлява?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Автоматичен смукач, клапан за празен ход, EACV, IACV.... имена много.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

На мен ми седяха около 600-700, но след като смених горивен филтър се качиха към 800-900 и работи доста плавно, така че имайте предвид и това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

абе незнам дали нещо не е наред при мене,ама се получва точно обратното: без никакви консуматори стандартно си държи 750 - 800 оборота,като вкуча фаровете се качват към 850,като натисна изведнъж педала на спирачките скачат дори на 1000.Единствено при крайно ляво или крайно дясно на волана когато е изключена от скорост падат малко,към 600.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD
http://forums.hondabg.com/uploads/11585005...22_98_97893.jpg Направих проба-при работещ двигател извадих куплунга на клапана и оборотите паднаха още повече като го закачих се нормализираха така, че този клапан явно работи .Ще пробвам с бензиновия филтър дано се оправи :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес реших да проверя и аз EACV-то на моята D13B2 по начина който са описали хората в дебелите книги а резолтата неми хареса :worthy:значи форсираш двигателя на 5000 оборота и от трабата която се намира във тавата на филтъра не трябва да има вакум докато форсираш а когато пуснеш газта .При мен се получава следното:форсирам и има много слаб вакум а като пусна газта много силен и после намалява но не спира нацяло.Въпроса ми е има ли начин да се почисти EACV-то на D13B2 с карб?защото тук по темите намирам само за инжекция как се чисти

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес реших да проверя и аз EACV-то на моята D13B2 по начина който са описали хората в дебелите книги а резолтата неми хареса :worthy:значи форсираш двигателя на 5000 оборота и от трабата която се намира във тавата на филтъра не трябва да има вакум докато форсираш а когато пуснеш газта .При мен се получава следното:форсирам и има много слаб вакум а като пусна газта много силен и после намалява но не спира нацяло.Въпроса ми е има ли начин да се почисти EACV-то на D13B2 с карб?защото тук по темите намирам само за инжекция как се чисти

аз също се интересувам от този отговор :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...