Jump to content
Guest max_3d_3

Бензин- А95 или А98?

Recommended Posts

Guest jafar

Реших и аз да пиша някой ред.Значи първо в доста бензиностанцийки - говоря за тези които не са към големите вериги Лукойл ,Петрол и т.н. просто няма различни бензини. Има един резервоар с различни надписи от горе. Второ както каза колегата в България важи невероятното равенство 1 не е равно на 1. тоест дали са ти сипали 1 литър или 950грама или 900 грама знае само собственика на бензиностанцията.И трето много се надявам,че при нас ще влязат ЕВРОПЕСКИ бензини. Всеки който е карал кола извън балканският полуостров знае за какво става дума.

Редактирано от jafar

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes

Друг е въпроса 95 колко е 95 и 98 колко е 98, до колкото съм чул от вещи хора 98 е 95 с добавки. Като правихме с Емо колата я настроихме за 95, карам с такъв бензин от Лукойл и не мога да се оплача. И според мен този бензин ти е достатъчен, ако имаш пари не е лошо да слагаш и 98, няма да ти се расърди двигателя, нито да се счупи :D И аз така ги виждам нещата, обаче все още не съм много в час с двигателите(като цяло)! Обаче то тука и бензина ни не е като нормалните, а и наистина на "девойката" и се отразява доста добре 98... Абе засега ще карам с въпросния бензин, пък ще видим.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Абе кво толкова ви пука къв е бензина , сипвайте този който можете да си позволите , ако щете 92 сипвайте :D ако колите ви са наред , без проблеми в електрониката и двигателя :P Със сегашните цени на бензина 98 и 100 октана са си чиста далавера и вече сипвам за втори път на Лого-то и колата се побърква :P а с предишните цени си мислих дали и с 92 няма да върви :dry: Но и Лого-то гори много малко , ако ми гореше повече от 10 нямаше и да помислям за 100 октана или 98 при цена над 2 лв :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest La4o

Абе кво толкова ви пука къв е бензина , сипвайте този който можете да си позволите , ако щете 92 сипвайте ;) ако колите ви са наред , без проблеми в електрониката и двигателя ;) Със сегашните цени на бензина 98 и 100 октана са си чиста далавера и вече сипвам за втори път на Лого-то и колата се побърква ;) а с предишните цени си мислих дали и с 92 няма да върви :lol: Но и Лого-то гори много малко , ако ми гореше повече от 10 нямаше и да помислям за 100 октана или 98 при цена над 2 лв ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest La4o

Parvo iskam da se izvinia che ne pisha na Bulgarski ama v momenta ne sam v BG i niamam kirilica. Reshih da drasna niakoi red za benzina. Ne za drugo ami zastoto vidiah mnenia za benzina na OMV i Lukoil che pochti vsichki sa dovolni kato cialo. Kakvo da vi kaja za Lukoil sam saglasen kogato sam sipval dori 95 vsichko e ok. No ot OMV imam mnogo loshi vpechatlenia. Poneje jiveia v borovo i sipvah samo ot OMV na Bulgaria. Kazvam vi kolata mi raboteshe ujasno meni si oborotite i naprovo zle. Zapochnah da sipvam ot Shell (slagah V power 95). Vsichki mi kazvaha che Shell sa zle, no iskam da vi kaja che sam super dovolen dvigatelia napravo murka. Napravo sega samo takav sipvam. Ima i drugo nesto che nezavisimo kakva benzinostancia (omv shell lukoil) vsichkia benzin e ot burgas i e edin i sast. Mnogo e vajno managementa na samata benzinostancia i slujitelite kakvi magarii varshat. A kolkoto do ikonomiata pri karane s 95-98 spored men vsichko e psihologichesko nivo i zabluda. Taka che stignah do izvoda (kogato mi kazvat ne sipvai shell ne sipvai ot tezi ot onezi ) prosto ne im viarvam. No veche ot omv nikoga.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Antony

Нека да се оплача и аз. Един ден ми се наложи да сипа бензин в Шел. Освен че нямах друг избор се оказа че най- блиската бензиностанция е шела в Перник. Нищо лошо за сега. Разликата се усети веднага, тъй като резервоара беше почти празен. Колата просто спря да върви. бешенатоварена с 5 човека. Като я изгасих за малко да се разперем с човека на паркинга, после неможа да запали. Мъчихме я около 10 минути. Не съм я задавил но не палеше. От резервоара меришеше повече на нафта отколкото на бензин. Според мен на махленските бензиностанции е най добре да се зарежда. Петрол за мен вече е сдинствената алтернатиба. Напатих се вече от всички останали.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...