Jump to content
NightFox

Вратата неще да се отваря

Recommended Posts

Здравейте колеги, голям проблем след студовете. Бях оставил колата в почивка 1 седмица заради "топлото" време и "добрата" настилка по пътищата, та се изненадах страшно неприятно като вчера се опитах да си влезна в нея. Вратата не се отвори от централното и ми се стори нормално (заради студа), бръкнах с ключа пак неще, викам си отвътре ще я отворя и като се раздижи механизма сигурно всичко ще е наред.Влезнах през пасажерската врата и пробвах да я отворя отвътре,но пак неще. Няма как да сваля кората, тъй като трвябва да ми е отворена вратата за тази цел. Може би като съм напънал с ключа да съм счупил нещо или пък незнам. Ако имате някакви идеи какво може да помогне - споделете :) Колата е Сивик 6.

Редактирано от NightFox

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега на мен снощи ми се случи същото. Отивам към колата, мушкам ключа обаче неще да се отвори. В последствие влязох през другата врата. и палчето за заключване не искаше да се мести, с малко повече сила така 2-3 пъти отваряне затваряне с палчето отвътре и после се оправи. Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не напъвайте механизмите за да не ги счупите. След като можеш да влезеш през пасажерската врата, не виждам какъв е проблема. Качваш се в колата, караш на парно да поразмрази и ще си дойдат на място нещата :)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто карайте на парно 5 мин и ще се отвори всичко....с напъването най-много да изкривите или счупите нещо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, колата я карах около 30 мин на парно и абсолютно същата история, а палчето за заключване и отключване ми е счупено от около 2 3 месеца (в смисъл - то си е там но явно връзката с механизма се е счупила някъде, тъй като се върти на празен ход). Други идеи ? 

Редактирано от NightFox

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е това е вече друга бира ако е счупено.Аз споделих опит при здрав механизъм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как е на 6 ген. но на 5-та се сваля пластмасата около езика за заключване и има възможност да стигнеш да шпилката на механизма, а ако имаш за машинка на централното някои китаиски боклук може да е блокирала тогава на 50% ще отваряш кората на вратата както е затворена.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оо вярно, че преди като я свалях до ключалката имаше отделна пластмаса с 1 болтче, утре ще пробрам и ако стигна до механизма да го размърдам мисля че ще успея да оправя проблема, освен ако не е нещо по сериозно. 

Редактирано от NightFox

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...