Jump to content
UglyDucky

съвместимост между кутия L3 от CRX d16z5 и S20 от DEL SOL d16z6

Recommended Posts

Въпроса ми е дали има съвместимост съвместимост между кутия L3 от CRX d16z5 и S20 от DEL SOL d16z6 ?Това за хидравличния съединител... помпите ги имам на купето си,спокойно!Дали ще ми паснат кожусите и захващането на кутия-дввигател??? Благодаря вии за експертните мнения предварително!!!! :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще ти паснат дупките ;) , и двете кутий са от Д-серия и стават! д13,д14,д15,д16 всички са савместими. А щом и двете той кутий са с хидравличен съединител- нямяш ядове :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,изказваш се малко неподготвен.Кутиятя на д16з5 е със жило,а на д16з6 е с хидравлични помпи.Дали от двуваловите Д-серии ще пасне на едноваловите не съм пробвал,но на 4г. и на ЦРХ 2г. първичниявал е с 1 зъб по малко,така,че ако кутията пасне ще трябва маховик и съединител от ЦРХ 2г.Със сигурност кутия от сивик 4г. от едновалова Д-серия става на д16з6 но с маховик и съединител от4г. Аз съм с такава.Обратното важи и за д16з5 с кутия с20 но с маховик и съединител отд16з6.

Редактирано от Tino
�е цитирай предходно мнение !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявам се ! имаш право :rolleyes:

Редактирано от Tino
�е цитирай предходно мнение !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Много благодаря на колегите за изчерпателните отговори и специално на "tony-asa" за насоките!!! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кутийте като монтаж на блока са еднакви и могат да се монтират. От личен опит казвам че на CRX 2ра генерация (d16z5 / a8 / a9) броя на шлиците за съединителя е същия като тези на 5та и 6та генерация Д серия т.е. можеш да си позлваш съединителя. Разликата в механизма на съединителя ти я знаеш. Отават още две неща от които едното е важно, отворите на диференциала където влизат "чашите" на каретата при кутията от CRX е по-голям от този на хидро кутийте и или трябва да ползваш съответните чаши или да смениш диференциала. Другото дребно нещо е че при кутията с жило и километража е с жило трябва да изкараш механизма и да поставиш Speed Sensor от хидро кутия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...