PetarGarkov 11 #1 Публикувано 5 Януари, 2012 Здравейте колеги,от скоро имам сивик 5 d15b2 с 4 врати.Давами доста сериозен разход 12-13 градско, Прочетох няколко коментара на колеги които говорят за разход от 7.5 до 9.Моля ако някои има идея какво може да е да сподели Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
6gen115hp 306 #2 Отговорено 5 Януари, 2012 (Редактирано) Това на газ или на бензин е ? Как я караш градско ? Само цедали ли ? Сега е зима .... цишик Редактирано 5 Януари, 2012 от 6gen115hp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarGarkov 11 #3 Отговорено 5 Януари, 2012 На бензин е ,нея натискам изобщо,днес я засекох пак с нормално каране.Иначе я карам 10км до работа сутрин и 10 вечер,по принцип я оставям поне по 3-4 мин да загрее. и странно работи ,като е стодена държи 1400 оборота а, като загрее 600-700(като дизел е ). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
6gen115hp 306 #4 Отговорено 5 Януари, 2012 Колега този разход кадето каза как го засече на око по бензиномера ли ? Провери ламбда сондата примерно .... разгледай търсачката може да ти помогне има подобни теми . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h3ll1 1 #5 Отговорено 6 Януари, 2012 10 нормално, но 13 е много. Виж си сондата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarGarkov 11 #6 Отговорено 6 Януари, 2012 За сега го засичам по стрелката само,но вече 5-6 пъти зареждам по 25лв и се минавам 80км.и пада в резерва,сондата ще я видя другата седмица,но се чудя къде,аз съм от Пазарджик и ще съм благодарен, ако някои препоръча читав сервз,че вече съм вдигнал ръце от няколко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimo.yzf 0 #7 Отговорено 13 Януари, 2012 Колега, много е възможно високия разход да се дължи на ламбда сондата.Тя дава инфо на компа за изгорелите газове и той отсвоя страна определя дали сместа в горивната камера да е бедна или богата на бензин! При мен лично след като си смених сондата оказа влияние! Сега я засичам колко гори! Като я видя ще ти кажа каква е точно разликата!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov1 0 #8 Отговорено 7 Март, 2013 Аз от два месеца имам сивик 5ген хечбек д15б2 на газ.Скоро минах газаджия и каза ,че всичко е наред ама на мен не ми се струва така .Колата с 15 литра газ изминава около 110-120 км. и газта свършва(дори и сега когато се затопли времето). Мисля ,че това не е нормално,дайте ми съвет какво да направя. Преди да я купя всеки казваше ,че трябва да дава 10 литра градско ама изобщо не е така.Та който има мнение да ми пише на лично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rep 1 #9 Отговорено 7 Март, 2013 Колега и моята харчеше повечко газ,но я почерпих нов изпарител и въздушен филтър и падна на 10/11л на 100 (зависи от настроението). Има много интересни теми за регулиране на газовото,може да им обърнеш внимание :)/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
no1else 162 #10 Отговорено 7 Март, 2013 Емо ако са ти казали, че всичко е наред остава да затягаш кранчето на двуцевката след изпарителя колега. Не знам как я караш но си понагорява колицата. Въпреки че градския разход е малко относителен и зависи от много неща (дали караш на къси разстояния/как я караш/висиш ли по светофари и задръствания). Моята беше удушена докато не можеше да се вдига повече от 130км/ч с нея и сега дава около 12 градско и около 7 извънградско. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov1 0 #11 Отговорено 7 Март, 2013 Ем колата я карампо Асеновград ,не е кой знае колко натоварено движението .На светофари много рядко кисна.Обслужена е веднага щом я купих ,всички консумативи са нови. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mickelangelo 2 #12 Отговорено 7 Март, 2013 На мен зимата ми даде разход около 15-17 газ само че я карах около 7-8 км всеки ден .. градско студена .. и за това лятото извън градско около 5-6 извънградско; градско 7.5-8 мотора е D14Z2 6 ген хеч Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov1 0 #13 Отговорено 15 Март, 2013 Жената от която купих колата също каза ,че трябва да гори 10 газ градско ама разхода няма нищо общо с 10,. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov1 0 #14 Отговорено 29 Март, 2013 Разхода ми се оправи вече минавам 95-100 км. с 10 литра газ . Иначе за бензина искам да питам трябва ли да ми светне някакъв индикатор ако карам с резерва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #15 Отговорено 30 Март, 2013 Не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov1 0 #16 Отговорено 11 Април, 2013 Има и друго дето не знам дали е проблем. Ако сложа бензин например до средата и си карам на газ. Като реша да превключа на бензин да покарам стрелката пада бая изведнъж след кратко каране на бензин. Дайте мнение що се получава така и на един приятел реното е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lamazz 1 #17 Отговорено 13 Април, 2013 Не мисля, че е проблем. Явно стрелката си е просто бъгава. И при мен е така. На газ съм, но нали все пак сипвам чат пат бензин и всеки път като стигне към резервата и сложа 20 лв, което е по-малко от 8 л и стрелката стига почти по средата, което е доста нереално, но като запаля 2-3 пъти на бензин и пада много бързо до едно ниво и след това си се нормализира. Аз вече й свикнах и не ми прави впечатление. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове