Jump to content
DuMuTkO

И пак - проблемът с рейката

Recommended Posts

Става въпрос за Сивик 6г.Въпросният проблем с рейката при мен започна преди 2 години. Разхлопа се предницата, при което отидох в сервиз, прегледаха колата и диагнозата бе кормилни накрайници. Да ама не, смениха ги, взеха си паричките и аз си тръгнах с нови кормилни накрайници, но с тропащ Сивик. Върнах се в сервиза, там майсторът позатегна нещо по рейката, волана стана супер втърд, после го разхлаби малко, позатегна пак и хоп тропането изчезна. Въпреки излишно сменените накрайници аз си тръгнах доволен от сервиза, защото тропането наистина го нямаше вече.След няколко месеца тропането пак се появи, пак отидох там, пак позатегнаха нещо и пак изчезна. И така на 3-4 пъти все позатягат рейката в момента, в който в един сервиз ми казаха, че и маншоните ми били скъсани, че не може да се затяга така вечно тази рейка и т.нИ дойде денят, в който се реших да я рециклирам. Свали ми я майсторът, закара я в ТУ-София да я рециклират, а от там му заявяват, че рейката си била супер, нямала течове, нямала луфтове и т.н и отказали да си вземат 150-те лева за да я ремонтират.И вече не зная, дали проблемът изобщо е в тази рейка, дали тези от ТУ-София ги е мързяло да я ремонтират .. ? Или да продължавам да я затягам, когато се разтропа ? Ако някой има опит по подобен случай ще съм му много благодарен да го сподели!Поздрави и хубав ден :)

Редактирано от DuMuTkO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой съвет , карай така.Оригиналната си рейка , без да се пипа с леко потропване може да изкара още "N" на брой километри.Ако стане непоносимо тогава го мисли.Барне ли се 1 път после почват течове и проблеми като цяло.Ако наистина не е много отчайващо положението си карай спокойно.Проверявал съм за цени и гребена струва около 700 лв.Той най-вече е проблемен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз имах подобен проблем, когато свалихме рейката я закарахме в гр. Добрич да я рециклират , когато я отворихме цялата беше ръждясала човека ми обясни че поради тази причина хлопала и сълзяла. Смени някакви гумички премахна раждата но след няколко месеца хлопането пак се появи. За ремонта със частите ми излезе около 400 лв. и в момента се чудя дали да ходя да я рециклирам или да си намеря 2-ра употреба . :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или направо нов Сивик :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...