Jump to content
vladkata

Swap D15B2 към H22 или B18 ?

Recommended Posts

Здравейте колеги карам хонда сивик 93 хеч направих и суап към пълна и ремонт на двигателя сега върви дооста но искам да сложа х22... за тампони и такива работи с поставянето на двигателя и ецу и т.н. ще се справя но ми е чудно как ще станат полуоските и дали трябва да търся някакви главини за да могат да станат както и спирачки.... Какво бихте ме посъветвали в моя слу4ей имам сервизче в къщи ( гаражно ) и всичко си правя сам с брат ми :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със б18 май ще имаш най малко проблеми. Х22 си е доста по обемен... Ето една тема с х22 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=62228

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колега но ми се иска нещо по мощно под капака което като поддам газ да откача и да се реже като лудо а нз дали б18 е по бурза от х22-то :Р

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата е прав б18 е по добър вариант с леки модове като чипче и генерация като за начало ще радва доста докато х22 едно че е по обемен но и по тежък а особенно теглото при една бегачка е от голямо значение.Дано съм ти бил полезен.Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Blagodarq ti kolega za suveta .. mislq 4e 6te mi e dosta polezen i mai B18 6te se swapva ... no pak mi e interesno kakvo trqbva da smenq za da go sloja toq B18 ...glavini , tamponi ddz ?Благодаря ти колега за съвета . Мисля , че ще ми е доста полезен и май б18 ще се суапва , но пак ми е интересно какво трябва да сменя , за да го сложа тоя б18 - главини , тампони ? Редактирано от Tino
Пи�ането на кирилица е задължително !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали H22 няма да има мощност в по-голям диапазон от обороти? 400 кубика разлика изобщо не са малко. Верно че Б18-ката като максимална мощност може да се качи много, но не е ли по-важно да имаш мощност в по-голям диапазон от обороти, отколкото някаква върхова стойност да речем нежду 8000 и 9000? Обаче филма с H22 в сивик не е от най-лесните...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това мислех защото х22 би трябвало да има по - голям въртящ момент и ще дуржи доста повече на опъване ... вярно е че е тежък двигател но с малко усилваня на купето и с хидравличното окачване което ще слагам ще се оправи .. и за това се чудя кое да глася в моето сивикче ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие тия обороти ги раздавате като виртуалните коне - Б18Ц4 се върти до 8200 об (фабричен прекъсвач) може да се качи още мъничко, но не е голяма ползата. Замисли се защо двигатели Н22 вървят по 1500-1600 цял суап ;) Не говоря за H22 ред топ версията, защото е много рядка и наистина си струва парите. Не си написал за какво ще я използваш тая кола, как очакваш хората да те посъветват?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човека иска да се реже като луда, бре Крис, как ще не е писал :)Слагай си б18, че като гледам и без това нямаш идея в какво се забъркваш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За режене като луда му трябва и леко маховичИ :) Според мен от H22 ще останеш леко разочарован за светофарни гонки...развърта мааалко по-бавно от Б-серията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://www.youtube.com/user/teror1sta?blend=1&ob=video-mustangbase#p/a/u/0/bxoQOmHEOvMТи си решавай.... :blink: Редактирано от RadoslavKZ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за мненията мисля че ще се слага б18ц4 или нещо от този сорт ... после турбинка както казва колегата :Д и без това в гаража ми виси една и мисля 4е ще му дойде тамън :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...