Jump to content
e4omir

Скъсан въздуховод от въздушния филтър към дросела

Recommended Posts

Здравейте колеги, днес бях тръгнал на реглаж на газовата и случайно видях, че въздуховода от въздушния филтър към дросела ми се е разкъсал на две. Колата е английски Сивик D14A2 с рама MA8, 90 к.с. Не мога да кажа от колко време е така, защото дори не съм видял, че е спукан. Въпроса ми е от къде може да се намери нов, ако е поносима цената (освен от Бултрако), защото в Auto Plus и няколко други магазина ми казаха, че не продават подобни неща? И ако не може да се намери нов съвместим ли е от друг модел Сивик, бил той японски или английски? Нямам никаква идея по какво да разбера, ако си купя на старо от друг модел какви могат да са проблемите за мен например. Далеч съм от мисълта, че трябва само с какъвто и да е маркуч да ги свържа отново или да си омотая стария с тиксо.Благодаря на всички отзовали се предварително.

Редактирано от e4omir

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам че въздуховода е скъсан на гофрираната част която позволява огъване на тръбата.Поне по мое наблюдение се цепят там и явно и се късат щом при теб е станало. Ако вземеш стар най-вероятно ще е поне нацепен на същото място.Пробвай ако искаш, но го виж (ако имаш опция) преди да го купиш.От друг Д14 като твоя ще стане разбира се.Можеш да търсиш и от други Д-серии обаче със същия диаметър на дросела (външен към въздуховода).Последен вариант е да се откажеш от този тип тръби и да сложиш алуминиеви като тези които ползват за спортните филтри.С подходящи скоби и едно две силиконови съединения можеш да го направиш.Единственото неудобство е ,че трябва да изолираш картерната вентилация която на оригиналната тръба влиза малко преди дросела.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно там се е разкъсал колега. Задължително ще внимавам ако копувам на старо. Значи ще внимавам с диаметъра на дросела. Дали от всички Д серий би трябвало да стане, визирам VTEC, японски хечове, за да си разширя възможностите за намиране? И нов някой не е ли купувал (като не визирам от вносителя)?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...