Jump to content
tro6evo

двигател от црх на сивик купе 5 ген

Recommended Posts

Здравейте колеги :) пуснаха ми оферта за едно двигателче от црх 131 коня мисля че беше... и тъй като моя двигател си го карам на доизживяване въпроса ми е : има ли смисъл да слагам този който ми предложиха и понеже купето е аут заради някой джамбази или бг негърчета който са го задигнали и ще трябва инсталацията да си я търся , лесно ли ще я намеря , пасва ли на купето като цяло...да се занимавам ли ?Благодаря предварително :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В хеч 5ген. влиза. Доста хора знам да са го правили. А защо и да не в купе? Според мен ще стане:). Занимавка винаги има, но има ли мерак има и начин;)

Редактирано от aptekar

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е то попринцип начин почти винаги има все пак в црх влиза х22 но мен ме притеснява това че трябва да издиря цялата инсталация ....

Редактирано от chris_barnes
предходно мнение не �е цитира!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че е имаме инсталацията пиши на ЛС

Редактирано от chris_barnes
предходно мнение не �е цитира!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв ти е двигателя ? Защото, ако е Д16 въобще няма смисъл да се занимаваш.По-евтино ще излезе да си оправиш твоя и да знаеш, че е като нов.

Редактирано от Ryuugan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм на мнение, че ти излиза много по-евтино да си оправиш твоя... Ако пък е 1,5 никва смисъл според мен... Да ремонтирам моя щеше ми излезе 600лв и отгоре...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вчера се чудих чудих и се сетих че трябва и комп да си намеря , после се замислих ии .. дали няма да е по добре да сложа една глава от втек на моя и да му взема компа и да стане малко по евтин варианта .. или тоо сигурно пак ще трябва да сменя 1000 чарколаци

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако двигателя се продава за 500 лв(което ми се вижда малко за д16а9 или къвто е)- ок. Но пак е стар въпреки всичко. Зависи какво не е наред на неговия, но Д15 да я изхвърля,а д16 да я поправи. ПП:Като сложиш цената на двигателя + отделно да се намерят полуоски и тампони. Слагаш работата и непредвидени разходи, та съм сигурен, че сумата ще се приближи до четирицифрено число.На мен ревизия ми излезе 1000лв. Включвам лагери, семеринги, сегменти, мотовилки, почистване, стъргане и полиране на глава и вал, гумички, гарнитури, масло, антифриз, работа и не знам още кво.

Редактирано от Ryuugan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, сега не мога да разбера темата за чат ли е, или искаш съвет? Хората те питат нещо, нищо конкретно не си написал. Кристалната топка я забравих вкъщи тая сутрин и не мога да видя какво точно трябва да ти отговоря. Какво значи - двигателя ми си отива? Масло ли гори, лагерите ли тропат, що ли? Съдейки по това, че мислиш за витек глава, явно караш 1.5 купе. Скоростната кутия на какво дередже ти е? Имай предвид, че тоя мотор от рекс е на 20 години...(да не ми се сърдят собствениците на рексове) ама това си е остаряла работа. За да си сигурен че имаш читав мотор ще трябва да го обслужиш качествено. До колкото знам маслената помпа йм е проблем, а нова оригинална не е малко пари. Ако си твърдо решен да караш 1.6 вместо твоето 1.5 давай. НО пак няма да имаш витек. Според мен за качествено обслужване/отремонтиране на твоят мотор + витек глава можеш да се вместиш в едни 1000лв. НО (и тук има НО) няма да станеш малък витек...смукателният колектор на 1.5 е с по-тесни рънъри от този на 1.6 .п.с. колегата Ryuugan малко ме е изпреварил

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера измислих работата как ще стане :) благодаря на всички които все пак писаха :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...