Jump to content
sa6o46

Разлики между VTI и нормален сивик 6-та

Recommended Posts

Колеги какви са разликите между VTI-ката и нормалния сивик, конкретно за хечбека на 6-та генерация.Кормилното предаване и окачването имат ли разлики? Искам малко по директно управление и си мисля за рейка от VTI или нещо такова...също спирачките и изпускателната система имат ли разлики и съвместими ли са?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разлики във всичко ;) Окачването е по-стегнато, рейката е по-къса. Стабилизиращата щанга е по-дебела от твоята (ВТЙките имат и задна, а ти нямаш). Предните ти спирачки са като на VTI, но отзад си с барабани, вместо дискове. Генерацията на ВТЙ е по-широка (с колко точно не мога да ти кажа). Захващането на колектора към останалата част от генерацията е леко завъртяно и при суап иска леко преправяне :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аха :rolleyes: а какво ще рече че рейката е по къса?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи че от крайно ляво до крайно дясно прави 1 оборот по-малко от твоята ;) Така, за да вземеш определен завой с ВТЙто завърташ волана по-малко от колкото с твоята (въпреки, че самият волан може да ви е еднакъв на размер).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно това искам и аз, по директно управление, дали е съвместима тази рейка?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да :)п.с. Най-евтиният вариант за по-директно управление е волан с по-малък диаметър :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ли представа от вти рейката как е спрямо механичната като директност става въпрос за 5ген. ,но може да е полезно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разлики във всичко ;) Окачването е по-стегнато, рейката е по-къса. Стабилизиращата щанга е по-дебела от твоята (ВТЙките имат и задна, а ти нямаш). Предните ти спирачки са като на VTI, но отзад си с барабани, вместо дискове. Генерацията на ВТЙ е по-широка (с колко точно не мога да ти кажа). Захващането на колектора към останалата част от генерацията е леко завъртяно и при суап иска леко преправяне :)

Аз на моята нямам стабилизираща щанга и отпредИ VTI-ката не се ли води EK4 ? :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш, защото си Д14ка преди фейс лифта (най-вероятно), и да - EK4 е :)п.с. относно въпроса за механична рейка - нямам наблюдения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а разлика в пружините има ли, искам да сваля малко предницата, с пружини от ВТИ ще стане ли?предполагам че са по твърди от нормалните, но пък ако на ВТИ предницата е по тежка може да се получи обратния ефект и вместо да я сваля да се вдигне още?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорил си си сам ;) Виж фаундъра продава доста изгодно окачване Кони ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че като я свалиш, возията ще се промени осезателно. Да! Ще е много по-стабилна в завои и маневри, но всяка дупка и камъче ще ги усещаш... Провери вариянт с газови амортисьори как стои. Мисля, че ще си по-доволен, KAYABA примерно. Аз съм с добри впечатления от тях. Ако искаш колата да придобие друга стойка - тогава сваляй. Според мен се повози в кола с КОНИ и прецени сам (задължително по павета).

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6ген си е със газови амортесьори по принцип ;)

• Надолу 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...