TG fan 121 #1 Публикувано 24 Октомври, 2011 Здравейте колеги, Днес получих предложение за работа в една голяма компания-Unilever PLC, за Англия, като това което ме озадачи е факта че ми предлагат висока заплата и добри условия за работа без да са ми провели истинско интервю(попълних онлайн форма за интервю в текстови формат, реално дори не са разговаряли с мен), като са ми изпратили дори и договор за работа(4 годишен) който трябва да им изпратя подписан и сканиран.Моля ако има някой който да има наблюдения над тази компания или е работил в чужбина чрез такъв договор/кореспонденция да сподели опит, защото всичко изглежда твърде хубаво да за няма някоя скрита уловка или гадост, поне не видях никъде да ми искат банкови сметки, такси или каквито и да било пари... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lenalee 59 #2 Отговорено 25 Октомври, 2011 Юниливър по принцип са сериозна компания ... Имат офис в България ...Собственици са на брандовете на Рексона, Доместос,АХЕ,Циф и много други.Мой приятел работи за тях в България и е много доволен висока заплата, допълнителни социални придобивки и т.н. Само не знам защо така без интервю без нищо ... малко ми е подозрително,ама може и нищо да няма.Няма ли някакъв посочен телефон или мейл на някой от отдела им за човешки ресурси да попиташ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #3 Отговорено 25 Октомври, 2011 ТУК има някакво инфо за компанията, макар и старо. Гледам държат доста силни марки. Поздрави. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TG fan 121 #4 Отговорено 25 Октомври, 2011 (Редактирано) Юниливър по принцип са сериозна компания ... Имат офис в България ...Собственици са на брандовете на Рексона, Доместос,АХЕ,Циф и много други.Мой приятел работи за тях в България и е много доволен висока заплата, допълнителни социални придобивки и т.н. Само не знам защо така без интервю без нищо ... малко ми е подозрително,ама може и нищо да няма.Няма ли някакъв посочен телефон или мейл на някой от отдела им за човешки ресурси да попиташ?Мейла с договора ми е именно от мениджъра на чов. ресурси, в сайта на фирмата съвпадат данните, но все пак ми се видя странно това , че няма интервю по скайп например.А по-интересното е , че на сайта не излиза българско представителство, нито пък в гоогле... Редактирано 25 Октомври, 2011 от TG fan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lenalee 59 #5 Отговорено 25 Октомври, 2011 Излиза като напишеш Юниливър България на български ... Ами не знам ако искаш напиши един мейл с уточняващи въпроси ... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TG fan 121 #6 Отговорено 25 Октомври, 2011 Написах, та ще видим, ако някой има опит с подобни случаи нека сподели, сигурен съм , че ще е от голяма полза за всички колеги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TG fan 121 #7 Отговорено 25 Октомври, 2011 Успях да се свържа с българското представителство и те ми казаха, че не знаят за това нещо, като ми казаха че практиката е да се провежда минимум телефонно интервю на заключителната фаза на проучването на кандидата, така че колеги, бъдете много внимателни и не се лъжете от големи обещания и цифри, а мислете и разсъждавайте трезво , за да избегнете такива измамници! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове