Jump to content
NightmariSh

Honda Civic 1.5i - 1995 година

Recommended Posts

Здравейте!Реших да си копувам Honda Civic 1.5i ( 90 hp ) , 1995 година. Ходи да я погледна отблизо и изглежа доста запазенка. Та имам няколко въпроса към Вас, защото не съм наясно много с нещата и ще се радвам на съветите Ви.Значи:1. Добро ли е моторчето?2. Относно гонките, с кои колици може да се заяжда?3. Лесно ли се поддържа двигателчето? Намират ли се лесно частите?4. Горе доло разхода му но гориво?5 Евентуално дали има потенциал за развитие в него, т.е. чипосване и тем подобни нещица?6. И не на последно място преди да я взема, какво трябва да гледам по двигателчето, т.е. какви са признаците, че не е ръчкано и е запазено?Мерси предварително на всички.И ако евентуално не съм пуснал темата където трябва, моля да ме извините.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И забравих да кажа, че купето е хечбек, а наименованието на мотора е : д15б2 мисля.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
ТУК и ТУК може да прочетеш отговорите на повечето ти въпроси и с търсачката може да намериш още информация. Ако искаш да се дърпаш ти препоръчвам D16Z6 и B16A2, а за икономия D15Z1.ТУК може да разгледаш различните двигатели и в какви купета са слагани. :)П.С. Прочети и правилата за пускане на тема, за да не ти я изтрият. Поздрави :) Редактирано от Gaze.bg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Болните места на 5ген са ръждата по задните вежди, изгорелите уплътнения на задните стопове заради които багажника се пълни с вода, майн релето което прави с времето студени спойки и колата отказва да пали когато затопли, помпите на съединителя които протичат, заминават си маслообирачите, горят бубина или комутатор. На първо четене това се сещам като слабости. Нищо от по-горе изброеното няма да ти стъпи на повече от 100лв, за да го отстраниш :) Моята не пропусна нито един от симптомите и все още си я обичкам :) Мотора които си намерил Д15Б2 е най-масовият мотор ако мога така да се изразя. Може да се заяждаш с всичко немско френско и тн. което е в интервала от 100-115коня. Ако мотора е ок няма да имаш грижи. Разход извънградско 5-6л/100км при скорост около 120км/ч...моята е на газ и извънграда ми гори под 7/100 газ. Градското зависи от това колко ти тежи крака и къде живееш :)Мотора е добър и части за него и за цялата 5-та генерация има бол. Стой далеч от Бултрако за резервни части защото цените им не са за хора със слаби сърца ;) Дали е ръчкано или не аз лично не виждам как ще разбереш на външен вид. Погледни аспуха и бръкни вътре....ако саждите ти оставят мазно петно по пръста след разтъркване колата гори масло....аспуха трябва да е сив и саждите почти да изчезват от ръката ти след разтъркване. В вдигателният отсек огледай за течове от двигателя и наблегни на частта под делкото. О-ринга му често се случва да се износи и делкото да почне да се пълни с масло. За потенциал какво да ти кажа.....може много неща да направиш по мотора които да оставят и човек с стокова Б16А2 замислен. Слагат му студен интейк, сменят се изпускателните колектори и генерацията с по-голяма, може да се направи така известният мини-ме суап който се състои в слагането на витек глава на двигателя и съответно пълна инжекция. За тази част колегите които са го правили могат да те посъветват, а може и да потърсиш из темите....за тези суапове има много изписано както и за подобренията по мотора. Желая ти успех с покупката колега.Поздрави: no1else

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

d15b2 има сравнително нисък разход и е много надежден мотор. Не е много за гонки в заводския му вид но има доста потенциал. Можеш да прочетеш тук по темите какво може да му се прави. Аз имам такъв и съм го подхванал вече филма :ph34r: Слага му се пълна инжекция, Vtec глава, 4-2-1 колектор, права генерация, един хубав конусен филтър и си ти ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателните отговори, ще имам в предвид всичко което ме посъветвахте и ще прочета някоя друга тема.Поздрави :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един приятел имаше д15-ска, която не знам защо и как, но вървеше супер стабилно. Дърпал се е с Е30 320 129 к,с и му направи 3 коли. Така, че ако си познаваш колата, коли с по 100-115 к.с спокойно ще ги "лъхаш" .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново.Днес ходих да гледам хондата , но когато я запалих оборотите се вдигнаха на 2 и нещо. Нормално ли е това ? Също така седалките се бяха разклатили - трябва и по тях да се работи. Видях по двигателя, че бяха сменени маркучите. Eто я и въпросната хонда http://nfs.mobile.bg...9840&f1=details . Дайте мнения, според вас как е ?

Редактирано от NightmariSh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне на външен вид от това, което успях да видя от снимките колата изглежда перфектно като за годините си.А за двигателя трябва да отидеш с някой, който разбира или да посетиш някой сервиз за преглед преди да я купиш. Успех колега ;)

Редактирано от v1k7or

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам си видял, че е без климатик.Иначе на снимка изглежда добре.УСПЕХИ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За оборотите е нормално, това е само през първите минута две, след това падат плавно докато не достигне работна температура, а тя е малко преди средата! Седалките се оправят, поразгледай още малко малко за около 2500 - 3000 може да намериш кола с климатик. Успех в търсенето.

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, преди няколко месеца и аз си търсех кола и точно тази много ми хареса. Понеже съм от Русе, баща ми прати един негов приятел да я види. Той каза, че е видял, че номера на двигателя е D13B2, но е обявена като 1.5. В крайна сметка това ме разколеба, иначе досега да е моя. Огледай внимателно двигателя и плочката с кода му. Възможно е и нашият човек да е объркал, но вероятността е много малка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тоя е мошенник мои,внимавай.от италия кола,да дойде без климатик-процента е не повече от 5.а ако е и 1.3,значи е пълен мошенник.иначе изглежда много добре.просто трява да се види на място от някои,които има поне малко понятие от хонда.намери си хондаджия за огледа.седалките да не те притесняват.годините си казват думата.има всякви чикнета,дет не седат мирни като карат. :huh: може да е бил дебеличък предишният собственик :D

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет !Ами да започна така:Ходих пак да я гледам, но при запалването оборотите се вдигнаха над 3, не както миналият път до 2 и нещо, а и седя така доста повече време. Относно номера на двигателя не съм го гледал, има голяма вероятност да се окаже и 1.3, но на самия двигател си пише 1.5 16в. Вярно, че колите от Италия идват повечето с кликатичета, но се съмнявам тази хонда да е от там. Съгласен съм с колегата, че в Дупница са големи мошенници - така е. Ще ви дам и пример със същата хонда - на стъклото пише че има стерео уредба, но вътре нямаше такава. След като попитах собственика на автокъщата, незнайно защо той каза, че в момента няма как да сложат. Та стигнах до извода, че това не е най-добрия вариант поне за сега.Мерси на всичги за изчерпателните Ви мненията.И не на последно място, Бих Ви помолил ако знаете да се продава някоя хондичка от Югозапазния регион, независимо каква е кобатурата на двигателя, Моля пратете едно лично съобщение. Единствените условия са да е с 2 вратички, над 90 кончета и добре поддържана и до 2500-3000 левчета.Поздрави ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таз Хонда от миналата зима седи по обявите ако се задържи до другата зима може и без пари да я даде ония хамавия джамбаз. И маркучите не го слушай, че са нови ако и на теб ти е казал, че ги е сменил. Има препарат за гуми да възвръщат блясака си и стават като нови ;)Само нямам спомен д13 или д15 е

Редактирано от Tino
Предходно мнение не �е цитира !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...