damianski 4 #1 Публикувано 5 Октомври, 2011 Здравейте , имам следния казус който трябва да реша. Имам ЦРВ 2010г та има екстрата за следене нлягане на гумите.Въпроса ми е следния откъде се взима инфо за налягането в самите гуми ли е или някаде от АБС (някаде бях чел това). Искам да си взема джанти по малки за зимата та затова са тия терзания, надявам се някой да има тази информация , мисля и в хонда да питам също. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #2 Отговорено 5 Октомври, 2011 Датчиците за налягане на гумите са ти на самите винтили, от там мятат инфо към ECU-то.Данните се мятат безжично между другото....като цяло май повечето японски марки мерят налягане в гумите по този начин...Иначе други производители наистина ползват ABS системата на автомобила, подготвена да доставя информация за относителната скорост на всяко колело, при спадане на налягането в гумата диаметъра и се променя, от тук разликата в скоростта на движение на колелето се отчита от системата. Правят се отчети на това явление, сигурно се извършват някакви интерполации и крайния резултат е относителна индиректна преценка на налягането в гумите....Първия метод е най-точен...втория е общо взето замазване на очите... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
archer 6 #3 Отговорено 5 Октомври, 2011 Данните се мятат безжично между другото....като цяло май повечето японски марки мерят налягане в гумите по този начин...И при VW е така... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ombre 221 #4 Отговорено 5 Октомври, 2011 Датчика е в самия вентил.Има си каталожен номер на вентила с TPMS.(тайър прешър мониторинг систем).Даже веднъж се посмяхме малко,след като демонтирахме джантите на един RDX с други и на таблото светеше индикацията за гумите,до като не ги отдалечихме от колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
damianski 4 #5 Отговорено 6 Октомври, 2011 ясно , а случайно да знаете цена за 4броя датчици Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #6 Отговорено 6 Октомври, 2011 Не знам дали датчиците за моделите в САЩ и Европа са взаимозаменяеми, но за модела в Щатите, цената на един датчик (без вентила) е $22. В Европа ще е по-голяма "тесла", определено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове