Jump to content
Gatsu

Да попитам за диодни крушки с цокъл Е11

Recommended Posts

Искам да си взема за един стар челник на Petzl такива крушки (4.5V), но LED и никъде не намирам. Да знае някой сред вас от къде мога да си намеря. Интернет не помага особено защото трябва да се иде на място и да се пробват крушките на самият челник.Е11 цокъл представлява товаПредварително благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Мен ако питаш вземи си направи. Счупи една и плесни колкото можеш или колкото ти трябва светодиоди и това е. Да търсиш ще загубиш много повече време.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами май натам отиват нещата. Ще е малко трудно защото цокълът е доста малък и ако трябва и резистор да бутам в него ще е мазало. Ще се наложи и да си опресня елементарните закони за електричеството от физиката :D

Редактирано от Gatsu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е ли Е10 цокъл? [ЦЪК]Ето това имам предвид.

Ако не се лъжа Е11 са доста по-големи и са за 220V.

При всички случаи може да постъпиш както Стефан ти препоръчва. Аз съм си правил нещо подобно от друга крушка като махам горната част и отгоре слагам изрязано кръгло парче от капачка от буркан, на което са наредени диодите (и са изолирани с термошлаух). Парчето може да е по-голямо от диаметъра на крушката. Става хомо хоум мейд :lol:

Другия вариант е просто да си вземеш един китайски челник за без пари. Има доста добри модели както има и големи боклуци. Ето ти пример:

[ЦЪК]Flood-to-Throw 3-Mode Cree Q3 LED Headlamp (18650 батерия)

[ЦЪК]53-LED Super Headlamp Silver (АА батерии)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е ли Е10 цокъл? [ЦЪК]Ето това имам предвид.

Ако не се лъжа Е11 са доста по-големи и са за 220V.

При всички случаи може да постъпиш както Стефан ти препоръчва. Аз съм си правил нещо подобно от друга крушка като махам горната част и отгоре слагам изрязано кръгло парче от капачка от буркан, на което са наредени диодите (и са изолирани с термошлаух). Парчето може да е по-голямо от диаметъра на крушката. Става хомо хоум мейд :lol:

Другия вариант е просто да си вземеш един китайски челник за без пари. Има доста добри модели както има и големи боклуци. Ето ти пример:

[ЦЪК]Flood-to-Throw 3-Mode Cree Q3 LED Headlamp (18650 батерия)

[ЦЪК]53-LED Super Headlamp Silver (АА батерии)

Мерси за споделения опит! За цокъла си прав, става въпрос за E10 (подвел съм се нещо). Това май се води най-малкия цокъл с резба, ако не се лъжа. От първия линк, челника го имам. Много добре свети, но се прецака за мигновенно време, а Petzla го имам от 10 години и не е мръднал. Разглобих китаеца и му взех диода защото е Cree и доста добре свети. През жички (без резистор) го подкарвам с 3 батерии АА, но доста пече и незнам дали това няма да му съкрати животеца. Счупих една крушка Е10 и сега се боря да намърдам диода вътре. За да запълня кухината на цокъла и прилепна най-отгоре диода, мисля да използвам силикон. Така металната жичка, която слиза към долното топче на цокъла няма да може да се допира до стената и да укъсява. Сомо се чудя кое на цокъла е плюса??? Отдолу топченцето или резбованата част? :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пъпката отдолу трябва да е плюс, а резбата отстрани минус. Какъв е проблема с китайската лампа? Обикновено имат проблеми със студени спойки, които се оправят за 1 мин.Edit: Cree-тата задължително трябва да имат алуминиев радиатор, който да помага за разсейване на топлината.

Редактирано от eDaniel

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаммм, но с въпросния алуминии нямаше как да стане работата и се наложи да го махна и това го прецака след кратка работа. С нормалните ледове не е чак толкова добре колкото с Cree изатова се отказвам докато пуснат и на нашия пазар това

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3W CREE LEDВреме на работа над 5 часа Покрива дистанция над 100 метра - не съм им дистрибутор , но ....

Крее диодите са с критична температура 55 градуса по Целзий и работят с ограничител на ток , а не по напрежение Публикувано изображение . Намерих някакви крушки от архива - изглеждат така :Публикувано изображение Uploaded with ImageShack.us

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3W CREE LEDВреме на работа над 5 часа Покрива дистанция над 100 метра - не съм им дистрибутор , но ....

Крее диодите са с критична температура 55 градуса по Целзий и работят с ограничител на ток , а не по напрежение Публикувано изображение . Намерих някакви крушки от архива - изглеждат така :Публикувано изображение Uploaded with ImageShack.us

Ще го пробвам и този челник, дано само не се окаже пълна излагация като по горе споменатия.

Мерси!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здобих се с предлагания от теб челник и на първото развиване на главата където е диода, след като го завих обратно и даде някъде на къско и дотам с платката и превключвателя. Ибуших отново всичко и го преправих, като сега светва само чрез допир (развиване и навиване на главата). Диреткно изкарах към диода + и - от батериите с по дебел кабел. Диода пак е добро качество и свети доста прилично. Но китаеца си остава китаец и платките са им гола вода, а отгоре на всичко ги натъпкват както им дойде. :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено дават гаранция за покупката и с касовата бележка можеш да направиш рекламация . Но едва ли ще го от ремонтират - дават нов. Добре е да се сложи ограничител на тока - диода изкарва несравнимо повече време и светлината е постоянна .С отвиване и завиване на главата не е удобно - пробвай поне превключвателя да го ремонтираш или монтирай миниатюрен ключ/бутон - има ги почти навсякъде по електронните магазини .А за платките ... Навремето ги спояваха по време на 3 месечното пътуване на корабите от там екипажите на кораба срещу добри пари ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До сега съм 40 кинта назад от китайци :D По добре да бях инвестирал в този китаец Поне изработката е висококачествена. Хората са казали: "Евтоното излиза скъпо" :D

Редактирано от Gatsu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам ти този ....Публикувано изображение - http://vbox7.com/play:a716ab68 или някой друг подобен от серията им - http://svilen-online.blogspot.com/2008/01/blog-post_30.html Публикувано изображение .Нали не искаш китайчета ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам ти този ....Публикувано изображение - http://vbox7.com/play:a716ab68 или някой друг подобен от серията им - http://svilen-online.blogspot.com/2008/01/blog-post_30.html Публикувано изображение .Нали не искаш китайчета ...

Хахаха това с яйцето съм го гледал :D , но 300 камъка са ми множко а и не е челник :) То за тези пари ще си шземеш акумолаторен прожектор около 4500 лумена

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...