Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам странен проблем...ABS ми изчезна, лампата си светва за проверка при палене за около 2сек. нормално както преди, течност има, няма течове на пръв поглед, спирачките хващат нормално(като изключим липсата на ABS) и не мога да разбера къде ще да е проблема щом лампата на ABS-а не отчита грешки. Да вметна само, че основната ми лампа която отчита каквито и да било грешки си свети постоянно по принцип(заради газовото) така че не мога да разбера дали тя е отчела някаква грешка...Букса за самодиагностика нямам и не мога да разбера нищо сам...Ако има някой някакво предположение за проблема ще се радвам да го прочета... :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остана да кажеш каква е колата

Мисля, че няма голямо значение за проблема с ABS-а, но все пак Сивик 6ген., англ. D16W4P.S. Едно време в подписа се съдържаше и марката, модела... т.н. на собственика а сега тева го няма... незнам защо... :huh:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че няма голямо значение за проблема с ABS-а, но все пак Сивик 6ген., англ. D16W4

Има значение от гледна точка на това, че може да е някакъв редовен проблем при този модел. Например Хонда ползват различни помпи за АБС в различните модели. Като цяло основните компоненти на АБС-а са помпа, датчици (speed sensors) и компютър. Очевидно не са сензорите. Щом не отчита никаква грешка ти предлагам да започнеш от компютъра. Най-лесно ще е ако намериш един комп за АБС назаем само за проба и просто го закачиш на мястото на твоя. Помпата също можеш да я провериш много лесно. В ръководството на колата е описано как (не давам съвет стъпка по стъпка, защото карам Прелюд). При мен става с едно кабелче (може и кламер, но тока е голям и бързо става горещ :) ). Пробвай помпата и пробвай с друг комп (или отвори твоя ако имаш познания по електроника).Поздрави и успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..............

Благодаря за бързия отговор! Ще погледна първо ръководството да видя как мога да проверя помпата на ABS-а. Комп за ABS няма от кой да взема тук, тъй като съм малко далеч сега от БГ и ако не мога да направя нищо сам за да установя повредата ще бъде или като се върна или най сигурно да отида в някой сервиз да я закачат към OBD буксата и да си покаже точно кое е...Предполагам, че това ще свърши работа...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може да направя и едно запитване и аз са моя abs ,колата е сивик 5 генерация хеч Вти ,проблема е следния ,абс се вкучва при най лекото настискане на педала ,даже и понякога без да се натиска спирачката се чува как помпата нагнетява ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@nanizealot:Провери си някой от датчиците. При мен имаше проблем че при определена скорост АБС-а започваше да работи без причина и ако натисна педала той потъваше. Много неприятно. Оказа се че преден десен датчик пиеше от някъде вода. изолирах го хубаво и нямам проблеми от тогава. Може да ги провериш и дали са механично повредени. В ръководството е описано как

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...