Jump to content
Crazy job

Татуировка

Recommended Posts

Здравейте колеги.Замислил съм се да си правя татуировка на ръката и искам да е надпис на японски,да пише "силата на мечтите" или хонда също на японски.Порових се из нета,но не намирам точен превод,а и не знам къде точно да търся. Ще съм ви много благодарен,ако помогнете.Поздрави и благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

If you want to see how Honda is spelled in Japanese its: ホンダМай нямам необходимия език за да видя правилно символите.Линк към темата от която видях: http://www.hondacarforum.com/honda-technical/67097-where-can-i-find-honda-word-emblem-written-japanese.html(последното мнение)Мисля, че тук се вижда по-ясно: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090207164612AAvN0lC

Редактирано от Dimiter

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една нелоша отправна точка би било:

Публикувано изображение

Honda си се пише така, но проблем е "The power of dreams". Според Google се превежда така:

Публикувано изображение

Но като търся по въпросния стринг обратно в Google попадам на тази страница и там изписването е с един допълнителен йероглиф и засега не си го обяснявам (а от обратния превод в Google не става ясно).

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз пробвах с преводача,но не съм сигурен за точността на превода и за това помолих за помощ.За предпочитане е да е The "Power Of Dreams" ,но на японски.Това ми звучи най-добре. Искам да е сигурно,че това пише защото не е какво да е,а си остава за цял живот този татус.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих се доверил на второто изписване, предложено от user (с единия допълнителен йероглиф) - все пак е от официалния сайт на Honda (японската версия нa сайта).

PS:

Публикувано изображение

:blink::lol:

Редактирано от В16А2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиди на страницата на Honda и виж как го изписват там. Както в Google е, т.е. само с 3-те йероглифа, а 4-тия означава нещо различно и май няма отношение. Ето и картинка от страницата, а надолу в нея е пълно с 夢の力:

Публикувано изображение

ПП И не е вярно, че татуировката е за цял живот:

Публикувано изображение

:tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложиш ли си един път татуировка, после няма смисъл, да мислиш за махане. Много средства, ще трябва да дадеш и е много гадно след това...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да така е,това го знам и за това искам да е автентичен надписа не на някакъв диалект и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
ТУК имам албум с няколко татуировки на тема Хонда. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Различните начини на изписване явно идват от спецификата на японския език.ЛИНКТук има още малко инфо

Редактирано от Player101

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ти препоръчвам да намериш някой произволен японец във фейсбук и да му пишеш...има безброи Хонда фен групи и страници смятам, че няма да има проблем да получиш отговор...после си сравни с всички варианти до тук и си готов... :)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробва ли да си изтеглиш българо-японски речник? Аз лично не се доверявам на тея преводи от гугъл, а това от страницата на Хонда е друга бира.Имам една позната, която преди време учеше корейски и покрай него малко Китайски и Японски, ще я питам дали може да помогне и ако даде положителен резултат ще ти пиша.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мацката ми прати това:

Публикувано изображение

или иначе казано по-правилните символи са тези, които образуват само 3 йероглифа, т.е. както е и на страницата на Хонда. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много.Сега остана да говоря с момчето да видим дали ще я прави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...