nonamed 50 #1 Публикувано 7 Септември, 2011 (Редактирано) 1. Дата: Преди около месец 2. Предмет на сделката: Климатик за 5-та генерация "комплект" 3. Оценка за качеството: Отлично опаковани, обаче - от "комплекта" му се губят 2 тръбички, вентилатор, датчик за налягане. Компресорът - без подложка на съединителя, шайбата притегната към съединителя директно с болта...нямам идея колко време е било така. 4. Оценка: Колегата не благоволи да вдигне телефона след като взех пратката. Никаква реакция на ЛС, че е ми е продал съсипан компресор 5. Информация за сервиза (механика) извършил монтажа на авточастите: Аз. Ами купех от колегата климатик за 5-та ген., изрично го попитах дали е комплект - да, беше отговорът, стои ми още някъде в ЛС-тата. Ок, пристигна пратката, "комплектът" се оказа без две тръбички, вентилатор и датчик за налягане. Компресорът не е от 5-та генерация (съответно - проблем с накрайниците), дехидраторът - със скъсана опаковка... Пробвах да му звънна - колегата не вдигна. Реших да не го приемам присърце, парите бяха 250 лв. - наистина по-малко, отколкото струва комплектът, намерих си липсващите неща. Преди няколко дни обаче го сглобих, и се оказа, че компресорът въобще не иска да изключи, и не го интересува има или няма ток... Свалих го - шайбата на притискателя добре "притегната" към ролката без всякаква подложка, съединителят въобще не работи, контактните повърхности - не ми се говори в какво състояние... Като цяло - вместо "комплекта" на колегата купих друг, този път - пълен. Драснах му едно ЛС - никаква реакция. Човекът просто си повдига темата за продажби. Нищо лично - не познавам колегата. Просто това е моят опит с него - не ми е за един "климатик", макар че ми загуби мнго време и нерви да наваксам липсите. Ама ако я кара на принципа "вземи парите и бягай", много вероятно е някъде да отнесе тоягата... Редактирано 7 Септември, 2011 от nonamed 22 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
daka 35 #2 Отговорено 7 Септември, 2011 Здравей, колега,може да е моя грешка, че не съм те уведомил че липсват 2 тръби4ки и датчика, но все пак цената е доста по-ниска от обичайната за този комплект, което основателно води до идеята, че климатика не е перфектен. Относно забележката за компресора- аз съм нямал проблеми с него, плюс това ти ми каза за проблема един месец след като ти изпратих климатика. Не искам да прехвърлям топката, но аз как мога да знам ти какво си правил един месец с този климатик? Щом имаше проблем защо не ми звънна веднага..и да не е вярно, че си звънял и никои не ти е вдигнал..но както и да е.Не съм на принципа вземай парите и бягай, но в този случай не смятам, че съм длъжен да ти връщам пари или да ти давам каквито и да са обяснение след като ме уведомяваш за проблема месец по-късно. Щом не ти се хареса комплекта защо го взема изобщо? Не искам да ставаме обект на панаирджийски коментари от други колеги, които нямат касателство с проблема.Всичко хубаво. 2 33 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #3 Отговорено 9 Септември, 2011 Колега Daka,Не че нещо, Обаче с nonamed съм имал контакти и е точен пич. Не може да казваш, че климата е пълен комплект, като му липсват чаркаля, а другите са в окаяно състояние Че е на 15 год и не може да е като от завода/не че и това не е трудно/, но да му продадеш кокошка на цената на кон, която е в състояние на умряла котка си е направо престъпление. Обадил ти се е месец по-късно, защото надали знае какво точно трябва да съдържа комплекта и 100% не го е чакал като дете по коледа и да не спи 3 дни да го сложи... Ти му продаваш нещо на "оферта", което не става за нищо. От такива като тебе и аз съм ял дървото и пазарувам вече само от познати. Най-добре ако не му върнеш парите се корогирай и дано тия 250 лв са ти последните щастливо похарчени :angry: :angry: 4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mahadeva 6 #4 Отговорено 10 Септември, 2011 да му продадеш кокошка на цената на кон, която е в състояние на умряла котка си е направо престъпление. Обадил ти се е месец по-късно, защото надали знае какво точно трябва да съдържа комплекта и 100% не го е чакал като дете по коледа и да не спи 3 дни да го сложи... Ти му продаваш нещо на "оферта", което не става за нищоМного хубаво казано, споделям същото мнение. Просто "дака" си намира оправдание, което не важи в случая. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
daka 35 #5 Отговорено 13 Септември, 2011 Аз не мога да разбера защо в разговора се включват хора, които по никакъв начин нямат касателство с конкретният казус и защо отрицателните оценки се дават от хора, с които или съм нямал никакъв контакт или изобщо не са пазарили нищо от мен или по-точно продават същите части и просто искат да насочат хората към тях. Както и да е. Бизнесът на българина е всеизвестен с неговата некоректност, но не всички хора на този свят са коне с капаци. Цената на един комплект климатик е средно около 400 лв - сверка цените по моргите и по никакъв начин няма гаранция, че този климатик работи. В комплекта е липсвало един датчик, чиято цена е 50 лв и две тръби, които са на обща стойност може би 20 лв..а относно компресора- колегата казва, че не работи..странно..наистина много странно..При едни работи, а при други не-все повече се изумявам от хорските чудесии. Можете да попитате много други хора,които са пазарили от мен части дали са имали какъвто и да е проблем с тях.. Не смятам да обяснявам за точност и коректност на когото и да е било.. Ще помоля да не ми се отправят някакви безпочвени обвинения и заучени фрази. "Най-добре ако не му върнеш парите се корогирай и дано тия 250 лв са ти последните щастливо похарчени"- това някакъв вид кълнене ли е? По живо, по здраво на всички хорица и дано колите ви вървят повече и по-бързо от приказките ви. 2 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mahadeva 6 #6 Отговорено 13 Септември, 2011 (Редактирано) Само за протокола, това: В комплекта е липсвало един датчик, чиято цена е 50 лв и две тръби, които са на обща стойност може би 20 лв.бил ли си го описал в обявата или да си го обяснил на човека преди да е купил климатика от теб ? Т.е. сега за пръв път ли го споменаваш или от преди се е знаело от купувача за тази "незначителна липса" ? Само на това отговори, моля те Редактирано 13 Септември, 2011 от Mahadeva Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #7 Отговорено 14 Септември, 2011 Не,Пожелание е Защо не каза,че липсва датчика и 2те тръби???Скивай сега какво ще ти напиша:Като продаваш нещо, каквото и да е, ако има проблеми, трябва да ги кажеш. Не да си прибереш парите и другия "да се оправя". Цената се формира м/у търсенето и предлагането. Та ти дефакто си му продал едно нищо!!! Цената определя търсенето. Щом си казал-комплект клима 250 кинта" значи е комплект. Не с липсващи и неработещи части. Все едно да ти продам комп за колата и вътре да е празен и да твърдя, че това си е комп.п.п. Пиша, първо, защото мога и 2ро- ако ми го беше продал на мен щяха сега да ти палят свещички в пясъчника в кварталната черква !!! /това го приеми или поеми както искаш/. 8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonzA 4 #8 Отговорено 30 Септември, 2011 (Редактирано) хахаха много мутри се навъртат из този форум.Пазарувал съм части от колегата daka и останах много доволен.Трябваше ми копче за усилване на парното,предложи ми въпросното копче за символична сума,и ми подари цялата конзола за парното към нея,и всичко това на цена 5 лева.Което ме кара силно да се съмнявам колегата да е такъв измамник и мошеник какъвто го изкарвате. Редактирано 30 Септември, 2011 от MonzA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове