Jump to content
KrasIs7a

Въпрос за регистрация на кола

Recommended Posts

Имам за цел да направя от 2 коли 1.За целта съм намислил да си купя чисто купе без мотор - интересува ме какви документи трябва да получа когато купувам купето за да стане така че да мога да го регистрирам.След като купя купето искам да сложа в него моята д15-ка.От прочетеното до тук разбрах че трябва да си бракувам колата за да сваля мотора и да го сложа в друго купе за регистрация.И в крайна сметка какво ми е нужно за пред кат за да регистрирам купено чисто купе с моя мотор освен документите за бракуваната ми кола с които да докажа че имам документи за мотора.Технотеста задължителен ли е ако примерно купето което купувам е било с мотор да речем д16з6 пък аз слагам д15б2 който е по слаб на коне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако сложиш двигател от същата серия по-слаб НЕ минаваш технотест

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

купето от морга ли е или от часно лице

Редактирано от Tino
�е цитирай предходно мнени� !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако сложиш по слаб мотор , отново минаваш технотест , поне тук във Варна е така . Миналата година дадох един мотор 1.3(Д13Б2) и го сложиха в английски сивик и когато отиде в кат Варна пратиха момчето на технотест. Няма такава държава.Живеем в държавата на ъпсурдите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами купето от частно лице смятам да е :) иначе за технотеста много хора ми казаха че 100% трябва да го мина и благодаря на отзовалите се ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бях чел някъде, че ако сложиш двигател, който фабрично се е монтирал на това купе (и не е по-мощен) не се минава Технотест. Обаче тук пише друго:

Преустроено ППС

Преустроени ППС са тези, които са претърпели конструктивни промени - напр. преустройство на пътническо МПС в товарно; на товарно МПС в пътническо; увеличаване или намаляване на седящите места в пътническо МПС; оборудване на учебни МПС; смяна на двигател; промяна на надстройка на товарно ППС и др.п.

Прегледите се извършват на основание на:

- Наредба № I-45 на Министерство на вътрешните работи - за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на ППС

- Наредба № 37 на Министерство на транспорта - за условията и реда за обучение на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и условията и реда за издаване на разрешение за тяхното обучение

И явно вече си е до града (служителя на гишето), в който става регистрацията.

Най-долу на страницата има една форма "Свържете се с нас." Може да пробваш да питаш там, трябва ли или не трябва да се минава теста в конкретния случай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...