Jump to content
Кирето

Въпросче за спирачни дискове (задни)

Recommended Posts

здравейте колеги имам следния въпрострябва да си сменям задните накладки обаче дисковете са поръждясали. Има ли смисъл да се шлаифат дисковете или просто да позачистя ръждата и да слагам новите накладки Моля за мнения и впечатленияДнес трябва да го направя но тъй като не съм сигурен какво трябва да правя ще си купя само накладките.МИсля да са МИНТЕКС (не правя реклама)В дънев мотор ми обявиха цена от 25 лева на диск за шлайфане и 35 лева за смяна на задни накладкиМного ли е малко ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

недей шлайфа, накладките ще си ги лъснат. иначе 35 за смяна е добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

можеш да си ги позачистиш с телена четка.в центъра,до главината, няма как да се изчистят от накладките.ако нямат ръб,няма закво да ги сменяш

Редактирано от dufosvti2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако нямат ръб,няма закво да ги сменяш

Ръбът слабо те интересува, замери колко мм е дебел диска и ако е под допустимия минимум(погледни си в менюъла, колко е), сменяй и дисковете.
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колегиВече не зная дали темата е точно за технически теми или за другаде...Значи смениха ми ги с break engineering за 70 лева ги взех (без касова бележка) от едно магазинче на ул. Пирински проход 24Някой има ли впечатление от това място? Много ли са 70 кинта за такива накладки?звъннах в един два сервиза.Единия на Дунев мотор а другия на Ратола.на единия ми казаха 50 лева за шлайфане на 2 диска и 35 за смяна на накладки а на другия 60 лева за шлайфане и 15 за смяна на накладки (задни)Отидох в Ратола заради по ниската цена.Там им отне 3 часа цялата процедура , машината която ползваха не изглеждаше от най-модернитеКазаха ми че единия диск е леко крив отвън иначе само ражда свалили (имало доста).взеха ми 45лв.:huh: не зная да се радвам ли или не.Така прибрах се вкъщи и като слезнах от колата джантите бяха позагрели едната повече от другата. Като се движа (градско) си чувам как стърже ама не постоянно ами през интервали :(иначе като спирам си коват, вече не забива муцуната както преди, не ми дърпа наляво или надясно (карам ги градско от сервиза до нас 10км. с не повече от 60км/ч)ами това е, сега ще се моля само да не претрисат като спирам и да се поизтъркат за да не загрява джантата много много. дано са свестни а не некакви ментаци.иначе вече всичко по диска е лъскаво (като ново):cool: Моля споделете впечатления, а също и вашия опит :)Предсто и втора част, смяна на предни накладки, очакваите продължение :D

Редактирано от Кирето

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължение за смяна на накладки??? :rolleyes: Къв смисъл? ;)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

продължавай с тунинга колега, добре си го подкарал.евала ;) няма нужда да пускаш теми за смяна на накладки, тва е като да си измиеш зъбите сутрин- всеки го прави, лесно е и задължително.

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам за безполезната тема :(Все пак споделям опит, и събирам информация, знае ли се може и да съм бил полезен с някои за нещо..Извода от цялата история е следния ако сте нови собственици на стара кола и сменяте накладки погледнете си дисковете.Няма смисал от нови накладки на ръждясали и криви дискове. А дали нови или да се шлайфат старите вече всеки сам си решава.Днес като карах едно дете искочи на пътя и аз скочих с двата крака на спирачката.Едва не си цапнах моцуната в волана хубаво че бях с колан:D спира като за световно не съжалявам.Успех колеги за днес си измих зъбите:ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължение за смяна на накладки??? :rolleyes: Къв смисъл? ;)

Как какъв смисъл ? Като разберем какви са цените при Дунев и в Ратола и ще си ги сменим сами пред блока .. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...