Jump to content
Gatsu

Продажба на регистриран автомобил за части?

Recommended Posts

Здравейте,Значи продавам за части все още регистриран автомобил на мое име. Купувача иска да осъществим сделката, да си го вземе без номера и аз после да си го отрегистрирам и да му пратя перфорирания голям талон. Та въпроса ми е крие ли някакъв риск подобна сделка и какъв може да е той? Няма ли да ми искат данъчните или в КАТ някакъв документ, с който да удостоверя, че не съхранявам вече съответното МПС на общинска площ. Чувал съм, че такъв документ издават фирмите, които изкупуват колите за скрап. Ако има минали по този път, ще съм благодарен за малко светлина в тунела.Предварителни благодарности. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kолега,отиваш в КАТ с номерата и талоните връщаш ги (плащаш 3 лв) те ти връщат големия талон пробит. И това е .С този талон(пробития я ОТрегистрираш от общината ако си я завел преди това и повече не дължиш данъци от датата на отписване).С големия вече пробит талон може да продадеш колата пред нотариус ,или само купето или само двигареля ! Това е от личен опит имах 1 Ровър който продадох вторник така, бях го отрегистрирал преди 1.5 г ПОЗДРАВИ

Редактирано от kembo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахам, значи твойта кола преди продажбата е била вече отрегистрирана. Тоест да не я давам преди да си я отрегистрирам?

Редактирано от chris_barnes
Предходно мнение не �е цитира!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш я продай преди да си я снел от отчет в кат но тогава ще си е редовна зделка за покупко-продажба на автомобил !!!ако колата не е вдвижение е отрегистрирай 1во не дължиш данъци след отрегистрирането и 2ро не пречи пак да си я продадеш законно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...