Jump to content
dimovdid

За маслото в скоростната кутия на Honda Accord 1,6 2000г.

Recommended Posts

Здравейте, Колеги!

Преди около месец си взех една Honda Accord 1,6 2000г. За нея бях писал в една друга тема. И по малко, по малко ровичкам в нея и си пооправям това-онова.

Днес реших да прегледам маслото в скоростната кутия. Доколкото знам от прочетеното във форума в моята кутия може да се сложи двигателно масло или Honda MTF.

А това което е в момента ми прилича на диференциално-поне така мирише. Има типична миризма на диференциално масло. Че ще се сменя-това е ясно. Но ме притеснява да не е станал някой гаф от предишния собственик.

Honda MTF мирише ли като диференциално масло? Или е просто двигателно масло без някои добавки.

Благодаря Ви!

Д

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е станал гаф кутията сама ще ти каже.Хонда МТФ мирише на диференциално масло.Сменяи с каквото си решил и караи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!Днес си купих 2 литра масло Honda MTF3 от сервиза на Стоян Апостолов в Бургас. Маслото е наливно (от голяма туба 25л) и е на цена 23 лв/литър.Оказа се, че това масло не мирише на диференциално. Източих около 1,5 литра, а налях около 1,8. Мястото беше хоризонтално, но може и малко да ме е подвело. Проблем ли ше е ако има малко повече масло от това, което е по спецификация-1,8-1,9 литра.Поздрави!ДНе съм промивал скоростната кутия и мисля, че доста добре се изтече. Наклоних доколкото е възможно колата към пробката за изтичане, като отпуснах крика. Дали е възможно да се получи някакъв гаф при смесването на новото масло с остатъка от старото.Старото си беше чисто диференциално с характерната миризма и беше доста потъмняло.

Редактирано от dimovdid

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип наливаш докато прокапе от пробката или колкото е по спецификация. Ако си в норми, нямаш грижи :)

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип наливаш докато прокапе от пробката или колкото е по спецификация. Ако си в норми, нямаш грижи :)

Публикувано изображение

Да точно така го направих. Неслучайно споменах, че повърхността беше хоризонтална- при свалена дясна гума отпуснах крика до хоризонтално положение на колата и наливах до прокапване от пробката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...