Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги!Имам проблем с радиатора и по-точно теч от него.Като купих колата имаше теч от спукано и не добре залепено място.След като го залепих добре,там течът спря но се появи нов теч от страни къддето има забертване на горната част на радиатора и основното тяло.Този теч може да го е имало и преди това,но понеже е липсвало налягане досега да не се е проявил.Нормално системата е под налягане,но дали при мене не е по-вече от нормалното или просто радиаторът си плаче за нов.За повишаване на налягането се сещам за две причини проблем с капачката на радиаторът или проблем с гарнитурата на главата но ако беше от това щеше да има и други признаци но такива липсват,колата работи абсолютно равномерно при всички обороти,а и ако духаше от гарнитурата при изправна капачка на радиаторът по-високото налягане трябваше да се освободи от там.Но като наливам антифриз в разширителното казанче той изчезва от там а това става през капачката(или може би не).Ако някой може да ми даде съвет как може да се провери изправноста на капачката или друг съвет по моят проблем ще съм ви благодарен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и аз имам подобен проблем.Става дума че ми се губеше вода и като отворех капачката на радиатора имаше остатъчно налягане.дори и на следващия ден.Та докато не сложих газов инжекцион.Няколко месеца по късно стана по зле и взех да се оглеждам за течове.И го открих сълзеше от изпарителя,и то си личеше чак на другата сутрин не и веднага след като спра колата.Та стегнах съединението и смених радиатора,със алуминиев двойно по дебел.И разгеле се оправи.Но след 6 месеца пак започна да губи но по много малко.Изода ...ако нямаш проблем с гарнитурата значи имаш теч който е много слаб и не можеш да го видиш.Когато загрее може да тече и от радиаторчето за парното,ако ти намирисва по някога на антифриз значи е това.Така че сменяй радиатора и се оглеждай за слаби връзки.А да може да си провериш гарнитурата на главата в някой сервиз.Има една течност която като я смесят с охладителната течност се оцветява при наличие на някакви газове от двигателя.Дано да съм помогнал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

забравех да спомена че отново намерих теча и този път е от радиаторчето на парното.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по добре ново радиаторче да си спокоен да няма после ремонт на главата

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз с си мисля да сменя радиаторът но с какъв ? И за всеки случай дали дане сменя и капачката на радиаторът?Нямям идея каква е цената на нов качествен радиатор и капачка ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменяи радиаторите не се занимаваи, лепенето е мижи д ате лъжем държи няколко месеца и аре пак на ново или от друго място, тои си е заминал морално устарял е :) Сменяи радиаторите ако искаш д ати е мирна главата. Двете марки които ще ти препоръчам са : на първо място Нисенс а веднага след него добавям AWA тва са двете марки на които можеш да заложиш но и цената им е доста по различна от на останалите :) В евро 07 имат една марка ITN тва нещо те са си го поръчали и си било тяхна марка правели ги специално и само за тях предполагам в китаи.Имам много мои човек там които последното нещо което ще му мине през ум е да ме лъже та тои буквално каза залагам си главата за качеството на тея радиатори цената им сравнена с другите е просто уникална, аз взех такъв за ланчата, да ти кажа има кво да се желае от него ама и не изглежда никък зле. В краина сметка какъвто и радиатор да избереш наи важното нещо за дългия му живот е качеството на антифриза, сложи хубав антифриз и ще кара дълги години, сложи некои от тея боклуци руски или бг с незнайни съставки и след година две ще се озъби.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега stanistud моят съвет е нов радиатор Nissens. Продават ги на много места, може да потърсиш и представителството. Аз смених моя с такъв и 2г не съм се оплакал - не виждам разлика с оригиналния (освен, че трябваше да сменям и капачката - с по-нисък профил на клапанчето е. Тия Nissens имат всякакви радиатори - за охлаждане, за парно, за климатик и качеството им е доста прилично за цената, дават и гаранция.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,преди около месец и аз сменях радиатор. Взех от Евро 07 AWA. Цената му беше около 120-122 лв. не помня точно. За сега съм доволен. М/у другото, капачката е различна от оригиналните, така че го имай предвид. Поздрави и успех със смяната.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...