Jump to content
Guest Anatol

Проблем с вентилацията на купето

Recommended Posts

Guest Anatol

Здравейте, !!!Имам Сивик 98ма. от скоро забелязах, че от отворите за вентилация едвам духа дори като е включена на 4 едвам църцори въздух. Преди месец го нямаше този проблем. От какво може да бъде? В тази жега е много зле без вентилация :)Мерси предавително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Имаш филтъра за въздуха който влиза в купето !!! най-вероятно ти е запушен с нещо или не е сменян скоро :) намира се зад джабката ти , не знам как стоят нещата но може да ти се наложи да я свалиш за да го изкараш ;) Продават се вече на много места ( в София , Пловдив ) и не са скъпи , миналата седмица от пазара на Красно село в София купих за Джаза на майка ми ( 2002 г. кола ) оригинален немски за 22 лв ;) за сивика пак трябва да е някъде там , защото си мисля , че са и един и същи размер. Успех !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Anatol

Имаш филтъра за въздуха който влиза в купето :) най-вероятно ти е запушен с нещо или не е сменян скоро ;) намира се зад джабката ти , не знам как стоят нещата но може да ти се наложи да я свалиш за да го изкараш ;) Продават се вече на много места ( в София , Пловдив ) и не са скъпи , миналата седмица от пазара на Красно село в София купих за Джаза на майка ми ( 2002 г. кола ) оригинален немски за 22 лв ;) за сивика пак трябва да е някъде там , защото си мисля , че са и един и същи размер. Успех !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси, ще се пробвам да го извадя дано не е трудно !!!

10х

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Anatol

Имаш филтъра за въздуха който влиза в купето ;) най-вероятно ти е запушен с нещо или не е сменян скоро ;) намира се зад джабката ти , не знам как стоят нещата но може да ти се наложи да я свалиш за да го изкараш ;) Продават се вече на много места ( в София , Пловдив ) и не са скъпи , миналата седмица от пазара на Красно село в София купих за Джаза на майка ми ( 2002 г. кола ) оригинален немски за 22 лв ;) за сивика пак трябва да е някъде там , защото си мисля , че са и един и същи размер. Успех !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси, ще се пробвам да го извадя дано не е трудно !!!

10х

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Всъщност има доста за развиване и ровичкане ми се струва ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

Работа за 5мин !!! бръкни под жабката в ляво има свободен достъп до негоако не ти се занимава отиди в некой сервиз за 2лева си готов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Anatol

Работа за 5мин :P

бръкни под жабката в ляво има  свободен достъп до него

ако не ти се занимава отиди в некой сервиз за 2лева си готов

<{POST_SNAPBACK}>

След малко отивам да пробвам :P)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust
Отговорено (Редактирано)

Имаш филтъра за въздуха който влиза в купето :P най-вероятно ти е запушен с нещо или не е сменян скоро :P намира се зад джабката ти , не знам как стоят нещата но може да ти се наложи да я свалиш за да го изкараш :P Продават се вече на много места ( в София , Пловдив ) и не са скъпи , миналата седмица от пазара на Красно село в София купих за Джаза на майка ми ( 2002 г. кола ) оригинален немски за 22 лв :P за сивика пак трябва да е някъде там , защото си мисля , че са и един и същи размер. Успех !!!

<{POST_SNAPBACK}>

колегата е напълно прав ;) ... само това "оригинален немски" ме заби хехехехеех ;) май имаш предвид че не е менте , щото оригиналните не са немски ;) Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Anatol

Имаш филтъра за въздуха който влиза в купето :P най-вероятно ти е запушен с нещо или не е сменян скоро :P намира се зад джабката ти , не знам как стоят нещата но може да ти се наложи да я свалиш за да го изкараш :P Продават се вече на много места ( в София , Пловдив ) и не са скъпи , миналата седмица от пазара на Красно село в София купих за Джаза на майка ми ( 2002 г. кола ) оригинален немски за 22 лв :P за сивика пак трябва да е някъде там , защото си мисля , че са и един и същи размер. Успех !!!

<{POST_SNAPBACK}>

колегата е напълно прав ;) ... само това "оригинален немски" ме заби хехехехеех ;) май имаш предвид че не е менте , щото оригиналните не са немски ;)

<{POST_SNAPBACK}>

MADE IN JAPAN ;))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

<{POST_SNAPBACK}>

колегата е напълно прав ;) ... само това "оригинален немски" ме заби хехехехеех ;) май имаш предвид че не е менте , щото оригиналните не са немски ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Епа пишеше Мade in Germany , марката за филтри " Филтрон " май е немска , а оригинален такъв японски от Бултрако го платих един път 80 лв и 8 лв слагане ;) а разликите между единия и другия нямаше , както каза майната се филтрираща хартия ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Нямаш свободен достъп до филтъра.Трябва да махнеш жабката.Тя се дъжи на две винтчета отдолу - вляво и в дясно. След това махаш и една метална шина и воала.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Anatol

Нямаш свободен достъп до филтъра.

Трябва да махнеш жабката.Тя се дъжи на две винтчета отдолу - вляво и в дясно. След това махаш и една метална шина и воала.

<{POST_SNAPBACK}>

Видях го как е :beer: мисля, че ще се справя. Едното болтче е малко на криво място, но ще го развием някак :fun:

Мерси. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Filtron са полски , не немски. Аз вчера си турих един такъв.Заебах ги там всичките болтчета , той филтъра е мек ... натискаш го тук-там и си влиза без грижа, нищо не отвъртам. Смяната става за 2 минути :drunk: В Бултрако мен ми бяха взели 5 лева за смяна ... преебали са те :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Някой може ли със сигурност да ми обясни къде седи тоя филтър.Вчера свалих жабката но колкото и да гледах не намерих никакво такова място за филтър нито стар такъв намерих.. и накрая си я върнах на място без да направя нищо...?Моята няма климатик?А филтъра който закупих е някъде 20 на 25 см.... възможно ли е? много голям ми се струва....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki
Отговорено (Редактирано)

Някой може ли със сигурност да ми обясни къде седи тоя филтър.

Вчера свалих жабката но колкото и да гледах не намерих никакво такова място за филтър нито стар такъв намерих.. и накрая си я върнах на място без да направя нищо...?

Моята няма климатик?

А филтъра който закупих е някъде 20 на 25 см.... възможно ли е? много голям ми се струва....

<{POST_SNAPBACK}>

Бе незнам за 5г на 6г. толкова и е размера и е свободен достъпа до него :unsure: Редактирано от tinki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

C:\Documents and Settings\DjFreak\Desktop

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

При липса на климатик не съм сигурен ,ама май са други нещата :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

5г. нямат такива филтри , нас са ни оставили да се тровим :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

5г. нямат такива филтри , нас са ни оставили да се тровим  :whistle:

<{POST_SNAPBACK}>

А и на мен при пускане на винтилатора ми пълни купето с цветчета от липа, в двора имам огромна липа, може ли нещо да се сложи като филтър и къде че чистя колата през ден заради цветчетата :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

5г. нямат такива филтри , нас са ни оставили да се тровим  :whistle:

<{POST_SNAPBACK}>

А и на мен при пускане на винтилатора ми пълни купето с цветчета от липа, в двора имам огромна липа, може ли нещо да се сложи като филтър и къде че чистя колата през ден заради цветчетата :whistle:

<{POST_SNAPBACK}>

Да слагаш сяка вечер парцал на въздуховодите които са ти непосредствено между стъклото и капака :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, коолеги!И аз да се оплача от лошата вентиляция. Преди карах 1-2 рендета и там така хубаво се завихряше въздуха в купето, че рядко пусках климата.Сега в англичанката обаче е жега. А още не се е стоплило времето как може. Проблемите ми всъщност са три:1) Компресора на климата ми е свален - нуждае се от нов съединител (ако някой помогне - черпя);2) Врътката на парното не може да стигне до крайно ляво/синьо (не я насилвам, но явно жилото нещо, нз)3) Вентилацията е пълно зле - карам с перката на 1-2 (къде са отворите по купето да поразчистя?) (филтъра в жабката е чистен скоро)Дано може да се подобри вентилацията, щото иначе трябва лятото да карам с отворен багажник, баси!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, коолеги!И аз да се оплача от лошата вентиляция. Преди карах 1-2 рендета и там така хубаво се завихряше въздуха в купето, че рядко пусках климата.Сега в англичанката обаче е жега. А още не се е стоплило времето как може. Проблемите ми всъщност са три:1) Компресора на климата ми е свален - нуждае се от нов съединител (ако някой помогне - черпя);2) Врътката на парното не може да стигне до крайно ляво/синьо (не я насилвам, но явно жилото нещо, нз)3) Вентилацията е пълно зле - карам с перката на 1-2 (къде са отворите по купето да поразчистя?) (филтъра в жабката е чистен скоро)Дано може да се подобри вентилацията, щото иначе трябва лятото да карам с отворен багажник, баси!

Климата си работи.. въпрос - на колко време е желателно да се сменя въз.му филтър.. и с какъв.. вид?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменя се по принцип 6 месеца ... но и на година да е .. добре е :) но е добре да се сменя, защото това е предпоставка за други проблеми ..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де като пишете и като питате що не погледнете че дигате тема на 6 години :blink: !!!

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...