d.ivanow 8 #1 Публикувано 7 Август, 2011 (Редактирано) Здравейте колеги! Днес ми светна чека и след диагностика с буксата ми показва грешка 22. Ако не съм объркал грешката трябва да е "22 VTEC pressure valve". Колата е Акорд 2000год. мотора е F20B6. Има ли запознати по въпроса.... Забравих да вметна, че когато светна чека колата повече от 3800-900 не може да вдигне и започва да прекъсва все едно си на прекъсвач. Редактирано 7 Август, 2011 от d.ivanow Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #2 Отговорено 7 Август, 2011 (Редактирано) Не ти работи витек клапана. Поради тая причина ти прекьсва като дигне високи обороти и той не се включва. Моя прелюд като го взех не ми работеше витека защото нямах датчик за километража и по сьщия начин прекьсваше като дигна над 5000 оборота. Защо не пробваш да откачиш буксата от витек клапана и да го захраниш директно с 12 волта и да чуеш дали отваря и затваря. Може да е изгоряла бобината на клапана.Опа.. Сега погледнах една програма в телефона на която ги има грешките и 22 е: VITEC OIL PRESSURE SWITCH. Това трябва да е датчик който мери налягането на маслото и ако е малко не включва витека. Пробвай с друг датчик. При мене седи на самия корпус на витек соленоида. Сигурно и при теб е така. Редактирано 7 Август, 2011 от mom4i74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #3 Отговорено 8 Август, 2011 Не ти работи витек клапана. Поради тая причина ти прекьсва като дигне високи обороти и той не се включва. Моя прелюд като го взех не ми работеше витека защото нямах датчик за километража и по сьщия начин прекьсваше като дигна над 5000 оборота. Защо не пробваш да откачиш буксата от витек клапана и да го захраниш директно с 12 волта и да чуеш дали отваря и затваря. Може да е изгоряла бобината на клапана.Опа.. Сега погледнах една програма в телефона на която ги има грешките и 22 е: VITEC OIL PRESSURE SWITCH. Това трябва да е датчик който мери налягането на маслото и ако е малко не включва витека. Пробвай с друг датчик. При мене седи на самия корпус на витек соленоида. Сигурно и при теб е така.Можеш ли да ми пратиш грешките да ги имам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rEsPeCtiVe 148 #4 Отговорено 8 Август, 2011 (Редактирано) http://www.tegger.com/hondafaq/error_codes.html Ето тук ги имаш Редактирано 8 Август, 2011 от rEsPeCtiVe Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #5 Отговорено 10 Август, 2011 Проблема е решен, изгорял датчик за налягане масло на VTEC Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове