Torpes 1 #1 Публикувано 27 Юли, 2011 Здравеите колеги, от както си смених предните накладки колелата мн почнаха да загряват даже почнаха да вият, ходих при майстор да я види каза ми че цилиндрите задьржали Уж ги оправил ама джантите пак са горещи . Нормално ли е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #2 Отговорено 27 Юли, 2011 Не е нормално да греят.Зависи колко греят,пък и сега е лято..Така като ги пипнеш много ли са топли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #3 Отговорено 27 Юли, 2011 Ако задьржат буталата на апаратите значи имаш скьсан маншон и влиза прах и за това клеасва и не врьща. Иначе в началото поне пьрвите 200км е нормално да загряват докато улегне феродото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Torpes 1 #4 Отговорено 27 Юли, 2011 Ами на дълъг път като трагна, после немога да пипна гаиките а накладки са на 2-3 хил км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #5 Отговорено 27 Юли, 2011 Щом неможеш да ги пипнеш значи лошо.Пак при майстор,или ако можеш сам да разбереш проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco757 1 #6 Отговорено 27 Юли, 2011 Ако задьржат буталата на апаратите значи имаш скьсан маншон и влиза прах и за това клеасва и не врьща. Иначе в началото поне пьрвите 200км е нормално да загряват докато улегне феродото.Ще опровергаая колега ако първите 200 км. след смяна на накладките загряват пиши ги бегали тъй като феродото е сърово и затова се препоръчва първите 500км. след смяна да не се скача на спирачката защото се изпича феродото . А това за апаратите е вярно просто се сменяват маншоните на цилиндрите и се раздвижват и спи града. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco757 1 #7 Отговорено 27 Юли, 2011 Ами на дълъг път като трагна, после немога да пипна гаиките а накладки са на 2-3 хил км.Отиди някъдде да ти сменят маншоните на цилиндрите на апарата , смени си накладките защото от тези нищо не става вече . И да ти погледнат дисковете защото при прегряване се криви диска . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #8 Отговорено 27 Юли, 2011 Кое е сурово? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #9 Отговорено 27 Юли, 2011 Мисьлта ми беше че докато улегнат накладките при спиране по лесно загряват защото не спират на цялата си повьрхност. Комлекта за преден спирачен апарат е кьм 20-25лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
the_viper 18 #10 Отговорено 27 Юли, 2011 Възможно е феродото да не е качествено.Щом ти свирят при натискане значи са някви боклуци според мен... по добре пробвай с други накладки да не стане така че да хвърлиш дисковете ,а накладките да имат още за каране. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony-asa 588 #11 Отговорено 27 Юли, 2011 От некачествено феродо не загряват спирачните дискове а от там и колелата.Спирачният ти път се увеличава и при малка скорост феродото свири(пищи).Проблема ти е в спирачните апарати.Както са казали колегите по горе апарата се раздвижва и се сменя маншона,но това не минава винаги.по лошият варианте смяна на апарата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #12 Отговорено 27 Юли, 2011 отиди да ти ревизират спирачните апарати.не е нормално да ти греят дjaнтите.и по лекичко докато са нови Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #13 Отговорено 28 Юли, 2011 Колега само едното колело ли грее или и двете , ако е само едното , може проблема да не е в апаратите , а във виещ лагер и от това да загрчва колелото ,а защто не и двата да са се рабили . Иди при някой майстор да я погледне , за да си спокоен като шофираш .Успех ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
psp 3 #14 Отговорено 31 Юли, 2011 Аз имах подобен проблем но само едното колело загряваше. Спирачния апарат задържаше. След сваляне на спирачния апарат се оказа че всичко е ок. и не е от него. Смених спирачния маркуч и всичко се оправи. /също след смяна на накладки, но аз с други не съм я карал тъй като ги смених след купуване на колата/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове