Aleksandyr 17 #1 Публикувано 22 Юли, 2011 От вчера започна да ми влиза много трудно пета предавка , трябва да изравня оборотите и тогава става без проблем иначе има едно хъърррркане и тогава влиза. Спирачна течност имам в казанчето ,вярно тече ми съединителя,но доливам редовно. Когато е празно имам проблем с 3та ,но предполагам не е това проблема.Таа... силно се надявам да не са синхорнизаторите, всякакви идеи и съвети ще ми бъдат от полза. Масло има.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
the_viper 18 #2 Отговорено 22 Юли, 2011 Здрасти колега.Имам същия проблем като теб като излючим това за 3-тата скорост.Аз съмс малкия мотор(Ф20) но явно проблемите са ни едни и същи.Дано някой който се е сблъсквал с този проблем и го е решил да сподели тук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martins 41 #3 Отговорено 22 Юли, 2011 (Редактирано) Щом си проверил маслото в скоростите и няма нужда от доливане /освен ако не е за смяна което като цяло не е лошо да се направи/ може да е по-лошия вариант - съединител. При мен проблема е че понякога задна включва трудно и от по инерция като пробвам да включа на 5-та ми се случи 1-2 пъти да хъркат скоростите. Тия дни ще проверя маслото в скоростите. Редактирано 22 Юли, 2011 от martins Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Aleksandyr 17 #4 Отговорено 22 Юли, 2011 Съединителят ми е перфектен ,а маслото е сменено. Страх ме е да не строша нещо като карам така... Иска ми се да я сваля и да погледна какво става вътре ,но нямам нито подходящо място ,нито инструменти. П.П. Знаех си ,че няма смисъл да я пускам тази тема .. за такива проблеми си иска "око да види ,ръка да пипне". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #5 Отговорено 22 Юли, 2011 Колеги , значи всички сме с едни и същи проблеми от към трудното включване на предвки ! Значи накратко ще опиша какво ми се случи зимата . Отидох на работа без проблем , усетих по - пътя лек дискомфорт при превключването , но не ме обезкой. След като свърши работния ми ден влезнах, запалих , но уви не искаше да включи на нито една предавка. Загасих мотора и си влезнаха всички предавки без проблем, пак запалих но напразно .От там ми мина през ума , че сигурно е помпата на съединителя , защото леко таеше. Разглобих помпата на съединителя (горната , на педала) смених и гумичките ,сглобих я и накрая пак нищо . Оказа се ,че всичко си работи и двете помпи на съединителя работеха при натискане. И нямаше какво друго да е освен съединителя,закарах я на майстор и се смени въпросния съединител ,и всичко си беше наред с включването, но проблема със хъркането при превключване на 5-та си остана (подчертавам при високите обороти).Маслото на скоростната кутия естественно е проверено и е наред .И сега остана да замеря визкузитета на спирачната течност в какво състояние , може и това да е част от дискомфорта, но може и самият притискател да не е наред (нищо,че е нов) .Ами това е от мен , надявам се да съм бил полезен на някои от вас. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #6 Отговорено 22 Юли, 2011 Аз сьм с нов сьединител,долна помпа нова ,горната си е ок. И мойта 5-та хьрка ако неизравня оборотите. Според мен е синхронизатор. А и кутията ми е старичка защото е ot прелюд 4 ,H22A2. Аз лично няма да се занимавам с ремонт на скоростите а направо ще си купя други като оделя пари. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokyo 27 #7 Отговорено 22 Юли, 2011 (Редактирано) Aleksandyr От 4-та на 5-та ли ти е проблема или от свободна на 5-та.Пробвай примерно караш с 90км/ч. на 4-та натискаш съединителя и вкарваш 5-та както си е нормално без да припомпваш газта.После пробвай пак с 90км/ч. освобождаваш на свободна пуксаш съединителя махаш си краката от всички педали-натискаш съединителя(без да подаваш газ) и включваш 5-та.Пробвай и пиши тука в кой случай какво става и ще ти кажа къде е проблема. Редактирано 22 Юли, 2011 от Tokyo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martins 41 #8 Отговорено 22 Юли, 2011 (Редактирано) С другата ми кола имах точно същите симптоми които описа колегата "Just'Do'It". Всичко започна от хъркането при опит да включа на 5-та в движение от празен ход на мотора, като един ден се скапа съединителя. Това за скърцането при натискане на съединителя го имам и аз /съвсем леко се чува/ и освен неприятния звук мисля че не е проблем. Редактирано 22 Юли, 2011 от martins Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #9 Отговорено 22 Юли, 2011 Искам , само да отбележа , че при първи симптоми на съединителя (по-горно отделяне от обичайното) да се консултирате с опитен майстор. Аз си мислех до последно , че ще ми предарпва , ще ми буксува , а изобщо не стана така . Каза ,че няма да включва и това си е , така че не го пренебрегвайте този момент , за да не останете някаде на пътя. Аз съм много благодарен на моята ХОНДА,че ме закара благополучнодо работа и там направи проблема . Иначе не знам какво щях да правя , ако беше станало някаде другаде . п.с. : Най - важно е да галите педалите , когато превключвате! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #10 Отговорено 24 Юли, 2011 Aleksandyr От 4-та на 5-та ли ти е проблема или от свободна на 5-та.Пробвай примерно караш с 90км/ч. на 4-та натискаш съединителя и вкарваш 5-та както си е нормално без да припомпваш газта.После пробвай пак с 90км/ч. освобождаваш на свободна пуксаш съединителя махаш си краката от всички педали-натискаш съединителя(без да подаваш газ) и включваш 5-та.Пробвай и пиши тука в кой случай какво става и ще ти кажа къде е проблема.Колега пробвах както си описал. При 90км/ч от 4-та на 5-та изхьрква. След това пак от 4-та иизключвам от скорост и пускам педалите. Като натисна сьединителя за да вкл.5-та нехьрка но влиза трудно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #11 Отговорено 24 Юли, 2011 Колега пробвах както си описал. При 90км/ч от 4-та на 5-та изхьрква. След това пак от 4-та иизключвам от скорост и пускам педалите. Като натисна сьединителя за да вкл.5-та нехьрка но влиза трудно. Колега, ще ти споделя аз какво правя за да не изхърква 5-та .Аз по - принцип често използвам инерциите по - пътя и ми се налага да я изключвам от скорост. Аз процедирам по - следния начин: натискам съединителя докрай и много плавно бутам лоста към 5-та и така не ми прехърква , а ако по - бързо превключа ми изхърква . Не знам дали при теб ще е същия ефект , но можеш да пробваш. Успех !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokyo 27 #12 Отговорено 24 Юли, 2011 Aleksandyr От 4-та на 5-та ли ти е проблема или от свободна на 5-та.Пробвай примерно караш с 90км/ч. на 4-та натискаш съединителя и вкарваш 5-та както си е нормално без да припомпваш газта.После пробвай пак с 90км/ч. освобождаваш на свободна пуксаш съединителя махаш си краката от всички педали-натискаш съединителя(без да подаваш газ) и включваш 5-та.Пробвай и пиши тука в кой случай какво става и ще ти кажа къде е проблема.Колега пробвах както си описал. При 90км/ч от 4-та на 5-та изхьрква. След това пак от 4-та иизключвам от скорост и пускам педалите. Като натисна сьединителя за да вкл.5-та нехьрка но влиза трудно. Има вероятност горната помпа да не ти е наред.Погледни я дали не тече от вътрешния край на купето откъм педалите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Aleksandyr 17 #13 Отговорено 24 Юли, 2011 (Редактирано) Да и при мен е такъв проблема от свободна към 5та влиза ,но от 4та към 5та хърррка. И да тече ми от към педала на съединителя.. това ли да е проблема ? Редактирано 24 Юли, 2011 от Aleksandyr Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #14 Отговорено 24 Юли, 2011 (Редактирано) Не ми тече горната помпа,а долната е нова. Всички други скорости си влизат без проблем. На ровера ми течеше горната помпа и така си я карах 3 години докато я смених но скооростите си влизаха много добре. За да се открие причината явно трябва да се свалят и отворят скоростите но тогава бих си взел друга кутия от моя модел която ще е по новичка от тая която сьм в момeнта. Вьпреки всичко мога да пробвам да си взема нова и горна помпа. И да не се оправи проблема няма да е излишна защото така или иначе си изпускат оригиналните Редактирано 24 Юли, 2011 от mom4i74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #15 Отговорено 25 Юли, 2011 Не ми тече горната помпа,а долната е нова. Всички други скорости си влизат без проблем. На ровера ми течеше горната помпа и така си я карах 3 години докато я смених но скооростите си влизаха много добре. За да се открие причината явно трябва да се свалят и отворят скоростите но тогава бих си взел друга кутия от моя модел която ще е по новичка от тая която сьм в момeнта. Вьпреки всичко мога да пробвам да си взема нова и горна помпа. И да не се оправи проблема няма да е излишна защото така или иначе си изпускат оригиналнитеКолега , пробва ли с плавно превключване на 5-та ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #16 Отговорено 25 Юли, 2011 От свободна на 5-та не хьрка но влиза малко с усилие. А от 4-та на 5та като я вкарвам бавно за да изчакам да паднат оборотите си влиза без да хьрка. Но не изчакам ли си хьрка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #17 Отговорено 26 Юли, 2011 От свободна на 5-та не хьрка но влиза малко с усилие. А от 4-та на 5та като я вкарвам бавно за да изчакам да паднат оборотите си влиза без да хьрка. Но не изчакам ли си хьрка.При мен обикновенно е от свободна на 5-та , когато по - бързо включа ми харка леко , иначе от 4-та на 5-та не ми хърка. Предполагам , че при по - големи обороти и на мен ще ми хърка . Стигам до извода поне при мен , че може някоя от помпите да ми създава този дискомфорт, но не иключвам и вероятността да е синхронизатора , защото съединителя ми е на около 6 хиляди километра , а маслото в скоростната кутия е проверено .Надявам се да не е самият синхронизатор , за сега така ще си я карам, дори вече съм и свикнал с превключването . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове