Jump to content
nike8210

Смяна на преден амортисьор

Recommended Posts

Смених си пружините на предните два амортисьора на Хонда Сивик '99 , обаче сега имам друг проблем. Като ги извадих амортисьорите забравих как беше положението на амортисьора тъй като долу където се захваща за носача с един дълъг болт и тампон с втулка , амортисьора завършва като чатал така да го нарека и едното му рамо е извито а другото е право , та има ли значение от коя страна е извитото рамо , ляво или дясно ? (по този начин се променя положението на захвата в горната част на амортисьора . демек болтовете не пасват на дупките на купето където се захваща горе) Чакам мнения :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

По принцип извитото напред по посока на движенето. п.п. другия път като правиш нещо по окачването - първо едната страна, после другата. Така ако объркаш ще можеш да гледаш ;)

Редактирано от Player101

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Болта който законтря амортисьора във "вилицата" е отвътре(към мотора).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите :) работата е там, че "майстора" си остави ръцете , аз му дадох амортисьорите с "вилицата" както се вади като едно цяло за да ми смени само пружините , едната беше скъсана , а ми казаха че е добре да ги сменя и двете и така и направих , обаче пича като ги сглобил не белязал къде са били болтовете които захващат горе и ги сложил както дойде..... какво му пука нали не е неговата кола ..... и сега ще му ги връщам , белязах му ги , да видим дали ще ги оправи :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да разхлабиш централната гайка / горе на стеблото / и завърти двете страни на амортисьора да съвпаднат шпилките горе и готово. След като го монтираш стягаш същата гайка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става, вече опитах , гайката е под голямо напрежение заради пружината и не помръдва , а и като е свален амортисьора и нямам стяга да го хвана да не мърда ... няма как :P затова ще го върна на "майстора" дето си остави ръцете да го оправи , белязал съм му ги да му е лесно на "умника" :D Само да подскажа цялата тая история става в Норвегия , а "майстора" е от Латвия и единствено той се съгласи да ми ги оправи веднага , тъй като тук ако искаш да си дадеш колата в сервиз трябва да чакаш три седмици за да те приемат , първо записвали с час като при зъболекарите тия идиоти .... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...