kalos 37 #1 Публикувано 15 Юли, 2011 (Редактирано) Здравейте, от различни източници получавам различна информация относно това с какви смеси трябва си настроя двигателя (B16A) Според едни най-добре бил да гоня 13,5~13,8, спрямо таблиците (target lambda за B16A) зададени в crome по подразбиране са далеч по богати. Ето таблиците от крома: Таргет 1: Таргет 2: Първото което ми идва в главата, е че ако настроя колата да работи по таблиците горе в idle режим разхода ще е малко по-висок (оправдано ли е с нещо това?). Второто в натоварен режим и VTEC сместа ще е още по богата 12,4. Има ли нужда и от толкова много гориво, дали ще прегрява, ако обедня и до колко? Поздрави, Калин Редактирано 15 Юли, 2011 от kalos Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #2 Отговорено 15 Юли, 2011 (Редактирано) Моля модераторите да качат това мнение горе. Здравейте, от различни източници получавам различна информация относно това с какви смеси трябва си настроя двигателя (B16A) Според едни най-добре бил да гоня 13,5~13,8, спрямо таблиците (target lambda за B16A) зададени в crome по подразбиране са далеч по богати. Ето таблиците от крома: Таргет 1: Таргет 2: Първото което ми идва в главата, е че ако настроя колата да работи по таблиците горе в idle режим разхода ще е малко по-висок (оправдано ли е с нещо това?). Не е ли по-правилно в този режим да гоня смеси 14,7? Второто в натоварен режим и VTEC сместа ще е още по богата 12,4. Има ли нужда и от толкова много гориво, дали ще прегрява, ако обедня и до колко? Поздрави, Калин Редактирано 15 Юли, 2011 от kalos Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rocnogap 113 #3 Отговорено 15 Юли, 2011 Няма да стане без да вложиш някой лев бе човек , качваш се на дино и виждаш как е най-добре , всеки мотор си иска различни смеси и аванс. Така на пътя освен да го закрепиш временно да не го счупиш друго неможеш да постигнеш или дино или не се занимавай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #4 Отговорено 16 Юли, 2011 и все пак като съвет? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #5 Отговорено 17 Юли, 2011 намери широколентова и тествай... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #6 Отговорено 17 Юли, 2011 Аз пък гоня икономия в ниските я карам така от няколко месеца, още не съм я потрошил Все не ми остава време да я доизпипам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #7 Отговорено 19 Юли, 2011 намери широколентова и тествай... Имам сонда, ама доста тестване ще падне да проверя всички възможни варианти Към момента тествам с такива смеси, като и аз целя малко по-малък разход в дейли драйвинг-а , но разлика в разхода не виждам, а колата направо е труп в обеднените клетки. Толкова много тунери има тук който настройват по пътищата и никой не се обажда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове