Jump to content

Recommended Posts

Здравейте,имам английски Civic, с който имам странен, тъп проблем, който обаче ме убива в тия жеги:средната врътка за топло/студено ми се счупи (тя или жилото, нямам идея) - и докато си намеря нова, реших да бръкна долу между 2те седалки и да врътна към "студено" цялата обстановка :DE да, ама... проблем. Климатика духа мнооооого леко хладно. Отначалото не се усетих, че може да е от това, разходих Хондьо на профилактика, където ми казаха, че всичко му е наред. Остава само този вариант. Най-интересното е, че не знам какво съм направил, но дясната духалка духа съвсем леко хладно, централните две - също, а лявата - топло. Тоест, по въздуховодите и клапите е станала някаква страшна каша.Въпроса ми е къде да отида и да го оправят това чудо ? Предполагам, е свързано с доста разглобяване на купето, та сам не бих се справил :) Помагайте, че вдругиден пътувам към Каварна за рок феста и ще ми се разкаже играта така...Благодаря ви предварително !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, къде си бъркал между седалките за да сменяш топло/студено?! :huh:

Като си вдигнеш капака на колата - ето по този начин ти изглежда клапата за парното, джаджата на края на жилото. :) Намира се някъде под дросела.

Публикувано изображение

Тестовата постановка се прави на топъл двигател и е следната - палиш я, на угасен климатик, пускаш вентилатора на 2 или 3 за да усещаш какъв е въздуха - ако духа топло излизаш и въртиш клапата до край на дясно примерно, връщаш се вътре - ако духа още по-топло я въртиш на обратно до край и така го оставяш, ако духа хладно (все пак е 40 градуса на вънка, малко течение едва ли изстужда въздуха кой знае колко) си я оставяш така, и би трябвало като пуснеш климатика да се усети повечко хлад. :)

 

ЕДИТ : На повечето хонди на шофьорската "духалка" има опция с едно палче да я правиш или да ти върти въздуха, който идва от вентилатора, или да ти пуска директно въздух от вън. Това е с цел примерно зимата като си пуснеш парното тази да я нагодиш да ти духа в лицето да не се потиш...примерно. :) Не му знам точния замисъл, но и моята го има.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, колега. Сега ще го погледна...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...