Barito 3 #1 Публикувано 27 Юни, 2011 Проблема е следния раглобен фар на 7 генерация на сивик ,отворена машинката за регулиране на фаровете.Изгорял интеграл с 4 крачета е от кьде мога да намеря нов . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #2 Отговорено 27 Юни, 2011 Примерно от тук Магазинче Или други подобни магазини. Щракни и ако искаш една снимка да я видя тая иннтегрална схема и ако сайта не свърши работа ще се пробвам да хвана кварталния магазин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitasik 1 #3 Отговорено 27 Юни, 2011 За съжаление повечето интегралки в електрониката на автомобили са ОЕМ-ски. Ако е такъв случая съветвам да провериш в http://uk.farnell.com/. Доставят и до БГ но доставката е доста скъпа така че го ползвай само като последен вариант. Друг съвет тогава е ако знаеш английски да видиш кой в ebay.coм предлага интегралки директно от Китай и да пратиш запитване. Все някой ще се намери да ти предложи тази интегралка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barito 3 #4 Отговорено 27 Юни, 2011 За съжаление повечето интегралки в електрониката на автомобили са ОЕМ-ски. Ако е такъв случая съветвам да провериш в http://uk.farnell.com/. Доставят и до БГ но доставката е доста скъпа така че го ползвай само като последен вариант. Друг съвет тогава е ако знаеш английски да видиш кой в ebay.coм предлага интегралки директно от Китай и да пратиш запитване. Все някой ще се намери да ти предложи тази интегралка.Сглобката на фара пише в Чехия дали пак елементите ще са от ОЕМ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #5 Отговорено 27 Юни, 2011 Напиши в гугъл магазини за електроника и като знаеш номера на интегралната схема"символите на нея" и ако има тел за контакт си ти. Другия вариант е да си купиш модул 2ра ръка от морга... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitasik 1 #6 Отговорено 27 Юни, 2011 Защо не напишеш номера на интегралката тук за да можем да ти помогнем повече и да не гадаем дали е ОЕМ-ска . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
тодор196 1 #7 Отговорено 27 Юни, 2011 Напиши целия номер на интегралката директно в гугал.Излиза много информация и заместители. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barito 3 #8 Отговорено 27 Юни, 2011 Благодаря за отговорите утре ще напиша номера тьрсих тук в Пловдив по магазините нямаше такава . А с какьв силикон да затворя фара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
николаи 3 #9 Отговорено 27 Юни, 2011 стандартните силикони не хващат на пластмаса по рано съм виждал в метро силикон на които пишеше че е и за пластмаса но не съм пробвал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barito 3 #10 Отговорено 28 Юни, 2011 Номера на едната е :XM07AFLMB1021NFи другата :XM1284LMB1021NFНямам представа защо номерата им са различни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitasik 1 #11 Отговорено 28 Юни, 2011 Номера на едната е :XM07AFLMB1021NFи другата :XM1284LMB1021NFНямам представа защо номерата им са различни. Номерата не са различни. LMB1021N е номера , просто двете са от различна партида. Сега имам добра и лоша новина. Лошата е че е ОЕМ-ска че даже производителя не знае кой ги продава. Добрата е че има мноооого сайтове китайски които разполагат с такива. Там пак проблема е че никъде не пише цена. Пратих запитване в един от тях и до 12 часа би трябжало да ми отговорят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #12 Отговорено 28 Юни, 2011 И на мен ми изгоря по същия начин едното моторче. Отнякъде беше влязла вода и... грозна гледка. Реших да го сменя, но се оказа, че само това моторче струва колкото целия фар (с много малка разлика) и се бях отказал. Цените на Хонда за Европа са убийствени, а в САЩ това моторче просто не го намирам. В HONDA PARTS Now не излиза, а фарът ми се показава без него, дори да избера най-високо ниво на оборудване. Та се бях примирил, че има нещо неработещо в автомобила, докато не попаднах на една тема в руски форум, където дискутираха проблема. Оказа се, че въпросното "33130-S5A-G01" е 1:1 с HELLA 6NM 007 878-041, но (поне според руснаците) второто струвало 10 пъти по-евтино. В Русия оригиналното моторче от дилър струва между 9400 рубли (за доставка в рамките на ден-два) и 5500 рубли (за доставка от 9 до 13 дни). Грубо това прави 250-500 лв. В UK е £135 или 300 лв. Т.е. приемаме. че цената е около 250-300 лв. Тогава Хела-та би трябвало да е около 25-30 лв. Ето един български магазин, където продават въпросното моторче, но цена не е упомената. Свържи се с тях и ги питай, ако те интересува. Ето и темата в руския форум. Информацията, че "33130-S5A-G01" = "HELLA 6NM 007 878-041" засега не мога да я потвърдя лично, така че имай едно наум. По-долу давам картинка на моя фар и на "англичанка". И в двата случая моторчето е "33130-S5A-G01" (но не знам защо изглеждат различно на картинките). А ето и въпросната Хела: В един онлайн магазин сега видях цена 24.5 евро. Въпросът е за колко може да се купи в България. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitasik 1 #13 Отговорено 29 Юни, 2011 (Редактирано) Аз бях пратил запитване в един китайски сайт. Питах за 4 такива. Та сега получих отговор.по 5 $ са + доставка 8$. Според мене това ще идва има-няма 10 дена. Ако можеш да си намериш онази Hella машинка на не лоши пари - по добре я вземи нея, че това ще го оправиме ама колко ще кара? Редактирано 29 Юни, 2011 от Vitasik Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #14 Отговорено 29 Юни, 2011 Да я вземе, но не е сигурно, че е същата машинка. Ако е с опция да се пробва дали става и да се върне - добре, но иначе... Нали се сещаш колко може да се вярва на "форумни експерти"? Информацията може да се окаже полезна, може и да не върши работа. Малко ще е рисковано. Някой ден и аз ще се заема сериозно с този "проблем", тогава ще споделя дали става врътката, ако колежката дотогава не ме изпревари и не рискува. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitasik 1 #15 Отговорено 29 Юни, 2011 Я ми кажи тази хелла на кои коли се слага? Имам приятел собственик на една не малка морга - мога да поразгледам тези машинки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitasik 1 #17 Отговорено 29 Юни, 2011 А кои години? След малко ще се свържа с моргата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #18 Отговорено 29 Юни, 2011 Е, това вече не мога да ти кажа. Но щом има Q7 и Superb, значи и останалите не са чак толкова стари модели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitasik 1 #19 Отговорено 29 Юни, 2011 Питах там но днес имаха доста работа. Утре ще ходя там така или иначе и ще проверя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barito 3 #20 Отговорено 29 Юни, 2011 Пратих запитване до вьпросния БГ саит нямат налични машинки .Днес отворих самите моторчета почистих ги с един колега и си работят перфекно . Интеграли намерих в Козлудуй 2бр за 25лв мисля че е перфекно като цена . Утре ще постна снимки . Дано станат тия фарове. И не сьм колежка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitasik 1 #21 Отговорено 29 Юни, 2011 ...... И не сьм колежка Забелязах че някой те е нарекъл така , но споко - остави - не се ли личи че човека както и трябва все за колежки мисли . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitasik 1 #22 Отговорено 30 Юни, 2011 Нямат в момента, но ме пращат за нова стока след една седмица. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gogosk 0 #23 Отговорено 15 Юли, 2011 Един приятел имаше сащия проблем и си взе от тук http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=370614#370614 интегралчето и сега вече няма проблем . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове