bebcho 1 #1 Публикувано 19 Юни, 2011 Някой може ли да извади точна извадка от правилника кога важат знаците дето са със звездичка отдолу за зимни условия. Магистрала люлин е осеяна с такива знаци, а и не само тя, които зимата почват да важат, но по правилник как е точно при снеговалеж ли само, при отрицателни температури ли, защото е много относително може да се има предвид от октомври до март както е и с фаровете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rEsPeCtiVe 148 #2 Отговорено 19 Юни, 2011 Ограничението е само за знака под него,с две думи когато има сняг Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vasilen_Civic_DOHC 55 #3 Отговорено 19 Юни, 2011 Снимано от правилника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bebcho 1 #4 Отговорено 19 Юни, 2011 Точно това ми е интересното при сняг ясно е че важи, но кое третират като зимни условия защото може да бъде много субективно. 4 градуса С без сняг дали го третира закона като зимно условие? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vasilen_Civic_DOHC 55 #5 Отговорено 19 Юни, 2011 В правилника няма дадено допълнително обяснение за тази допълнителна табела.(поне от този за 2010) Според мен зимни условия се има предвит при: снеговалеж, поледици, сняг и/или заледено пътно платно. Температурата на въздуха не би трябвало да определя условията за движение по пътното платно. Аз си го обяснявам така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #6 Отговорено 21 Юни, 2011 Условията зависят от това колко е празен джоба на катаджията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове