Jump to content
AuruMoon

Какво ще каже уреда за нашите масла

Recommended Posts

http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/proverete-sami-masloto.htmlКакво ли ще покаже това уредче, когато се капне от нашите "качествени", оригинални масла :unsure::D :D :D :D :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проверява капацитивните и съпротивителни свойства на смазката, киселинността, съдържанието на метални частици и нагари, както и наличието на несвойствени течности като вода или антифриз

Ако това "устройство" ми провери всички тия неща за тия 30 долара, аз ше си ударя задника у тавана.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това и аз го видях вчера, но също не вярвам да върши кой знае каква работа. Смятам да си спазвам препоръките на Хонда и да си сменям маслото на 10К км. за тежки или 20К км. за леки условия. С най-голямо удоволствие бих изпратил проба в лаборатория за изследване, но си нямаме такива, които да предлагат подобна услуга. Говоря за нещо подобно:

Публикувано изображение

където не само казват дали маслото все още става, но и по количеството на различни метали в маслото правят някаква груба преценка на състоянието му и предупреждават за възможни проблеми. Най-близката подобна лаборатория май е в Германия (говорим за лаборатории, които да правят изследвания на масла на крайни клиенти, не лаборатории по принцип) и то на практика ще излезе по-скъпо от смяната с ново + филтър.

Слагайте само хубави масла и ги сменяйте редовно, че иначе ето какво се получава:

Публикувано изображение

Този конкретен кретен е карал близо 100,000 км. с едно масло (без смяна), понеже било "Long Life"... :blink::o

Още подобни дивотии може да видите тук.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей, не бях чувал за такъв уред, но определено ще е от полза на всеки шофьор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...