vuc-tec 19 #1 Публикувано 20 Май, 2011 (Редактирано) След тьрсене в НЕТА неможах да намеря нищо и реших да попитам тук.Има ли значение цвета на пружината за височината или само за твардоста е показател. Ако може да ми кажете за Сини,Червени,Лилави итн..Благодаря предварително Редактирано 20 Май, 2011 от vuc-tec Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #2 Отговорено 20 Май, 2011 Всяка фирма предлага различни цветове пружини.Няма общо с височината,за твърдостта не съм сигурен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vuc-tec 19 #3 Отговорено 20 Май, 2011 Защото сьм си харесал едни червени пружини но незнам какво и дали изобщо пише нещо на тях та исках да знам с колко См ще ми свали колата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pumata_dp 12 #4 Отговорено 20 Май, 2011 Мериш една стокова пружина,спираш се на дадена фирма и сравняваш кой вид е най къса всравнения с оригиналната...... а за цвета карал съм със сини,червени и лилави и мога да каже че Лилавите са много по-твърди..... Въпрос на избор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
no1else 162 #5 Отговорено 20 Май, 2011 (Редактирано) Височината на пружините няма нищо общо с цвета им, същото се отнася и за твърдостта. Всяка фирма си ползва определен цвят и толко. Скунк2 са само червени, Ейбах са само черни, Танабе ги правят червени, оранжеви и лилави, Тензо Р са лилави..... Редактирано 20 Май, 2011 от no1else Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ICJ 8 #6 Отговорено 20 Май, 2011 Цвета е чиста маркетингова стратегиа. Виждал съм червени на 40/35 както и на 60/40. Немисля, че има и за коефициента на еластичност (твърдоста)има някакво значение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Huligana 2 #7 Отговорено 20 Май, 2011 Цвета е избор на производителя и разграничава дадени серий.Иначе за всеки даден модел си има характеристика и в нея твърдостта се изразява в кг./см. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове