Felix 13 #1 Публикувано 26 Април, 2011 Преди месец си смених маслото на Хондата, но тъй като много бързах със смяната (поради технически причини) , налях това което ми предложиха в сервиза в който бях паркирал - Agip полусинтетика, наливно 10w40 . Аз карам почти еднакви разстояния градско и извънградско , като извън града не излизам от VTec. Не ми гори масло, а и колата се държи прилично. Откакто съм го сменил съм изминал приблизително 2000км.Скоро отново ще го сменям, но само защото имам нагари в двигателя от миналия собственик на колата. Мисля да налея Motul, но въпросът ми е дали да побързам със смяната, ако някой си е патил от това масло (Agip) или да му имам доверие още 1-2 хиляди километра ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CRX/Izverg 3 #2 Отговорено 26 Април, 2011 Здравей, колега!Веднуж и на мен ми се наложи да карам с Agip - 15W50 и не съм имал никакъв проблем с двигателя. Дори agip-a беше май за камион SCANIA . До колкото знам като информация за тези вид масла, че ги ползват за по старите двигатели, лада, жигула, заз и т.н. В момента съм с MOTUL 6100 15W50 за да не ми бута толкова масло и да ти кажа, доста съм доволен от маслото. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pe6o74 41 #3 Отговорено 26 Април, 2011 (Редактирано) Приятелю , това което каза за жигулитата и зазките приятно ме разсмя. Точно с AGIP 10 W 40 sint 2000, карам едно сузуки суифт от 1994 година до ден днешен и нямам абсолютно никакъв проблем вече 17 години. Сменям му го на 10 000 км. С мотоциклетното масло на тази фирма имам изминати над 200 000 км. Имал съм мотори, които развиват 22 000 об/мин. и такива ,които на първа скорост вдигат 160 км/час. За тях използвам пълна синтетика 10 W 60 racing. Имам прелюд 2.2 и вече втора година го карам с 5 W 40 evolution , пълна синтетика на същата италиянска марка масло. За скоростите ползвам същото. Феликс,слагай смело от това масло. За разлика от теб обаче, аз ползвам бутилирано и предпочитам да си го сменя сам. Редактирано 26 Април, 2011 от pe6o74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda user 20 #4 Отговорено 27 Април, 2011 И аз карам с Agip в скоростната кутия - вече около 90хил.км и съм много доволен.Ако е истинско и точно това, за което ти го продават - карай смело 10хил.км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове