Jump to content
jaydog

Малки подобрения под капака ?

Recommended Posts

Здравейте ! Ако може някой да сподели скорошен ъпгрейд по колата, чип тунинг или някоя и друга джаджа. Не намерих тема и се надявам да не се повтарям.Ремус нямам намерения да си слагам до този момент, с моята хонда 1.3. Нямам насоки и не намерих тема от търсачката. Като цяло искам да е направя по-бърза и мощна, без излишни разходи защото по-натам определено ще слагам VTEC. Много ще сметнат темата за глупава, но предполагам че ще има такива и които да ми кажат :-)

  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без пари няма да стане !!! Като начало има 2 насоки - двоен карб ( не знам как ще намериш) или пълна инжекция . Определено по евтиния е 2ния карбуратор. Една инжекция ще ти излезне не по-малко от 400 лева (дали си струва !!! )

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чипа просто си го избии от главата!!!За монета си намери хубави кабели,свещи и интейк слагай един мъфлър и до там с тоя мотор!!!Ако имаш възможност,сложи някой по-потентен мотор и така.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=44368 Ето една Д13-ка, която вече е б18. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=49465&st=0&p=435239entry435239 Още една д13-ка.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=19826 хоп и още една д13-ка.Дано съм бил полезен !!! Редактирано от fakel4e
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Не намерих тема и се надявам да не се повтарям.

 

 

Как я търси тая тема?

Има много писано..., както е видно от горния пост. !!!

 

Пример.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързото отзоваване. Нямам предвид за без пари, просто така и не разбрах колко струва VTEC'a, като предполагам 1-2к лева,

 

 

Чипа просто си го избии от главатаПубликувано изображениеЗа монета си намери хубави кабели,свещи и интейк слагай един мъфлър и до там с тоя мотор!!!Ако имаш възможност,сложи някой по-потентен мотор и така.

 

Какви кабели ?

Запознах се какво е мъфлър, но интейк е спортен филтър така ли ? Благодаря !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами кабелите нещо на NGK,поне аз на тях съм се спрял,свещи иридиеви или платина.Недей да си мислиш,че ще има усезаема разлика във вървенето или нещо такова в този случай нещата са повече за самочувствие,освен ако не смениш двигателя!Ако пък искаш да влагаш пари в този двигател,другите са ти постнали доста теми за Д13.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що отказвате човека? Той иска малко да барне тук-таме докато си сбере чаркове за суап ... Лично аз бих ти предложил да си я караш така както е, докато събереш пари за суап-а. Просто тва 1.3 няма как да живне .. мое мнение. Успех! Тия пари дето евентуално ще ги набиеш сега за някакви подобрения си ги отдели за новия двигател. Там вече ще се усети разликата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Дообре,Тоя латиноамерикански сериал вече го гледам и мога да ти кажа, че епизодите са все по-хубави. Инжекция ако искаш филма е скъп и труден- резервоар със се помпата, колектор, делко, инсталация, комп, чип, мапване, бензинови пътища, монтаж... Новото делко ако има дертове само бобината му е ок 100 лв. Карбове-това е моя филм, скоро ще е х2/и аз ще си взимам 1.3/. Карбове-100кинта, бензиновата помпа е същата. Само един съвет-не видях от къде си, но първо ги почисти и след това ги слагай. /повече въпроси на лични да не разводнявам/. Можеш и без настройка да минеш. Не е фатално. Но-смукача ти изчезва и колата студена освен, че трудно пали тресе и ако не я държиш с педала на газта иска да гасне първата минута-две. има вариант да се сложи ръчен смукач, но това ми предстои и не мога да ти кажа епизода какъв е. Иначе откача и то здраво. Фабричния не става за нищо, само спъва колата. !!! За разход е относително. Като им се накефиш ще установиш макс. 0,5/100 при норм каране. То там натам имаш 2 варианта, да не кажа 3. 1ви- тиква от 1.5/д15б2/. Мотора се сгъстява, намираш си карбаджия да я намести малко и караш. Ангренажния ремък е същия. Само сегментите е добре да ги смениш, че като се досгъсти и са на 15 год. спичат бързо. Около 300-400 кинта те оправят. На малък в-тек/д16з6/ ще му е бая тегаво, даже може и да не успее. Основния плюс на тая кола е късата трасмисия и гумите 13ки. Набира се до 130 стабилно. После вече е малък мотора. 2ри- в-тек тиква. Тъй нареченото mini-me . Там вече ефекта е супер/предполагам !!! / никой не се е оплакал. !!! Там обаче и парите са по-солени. Главата не ти е 50-60 кинта а около 300. 3ти- основните лагери на д13 и д15 са еднакви. Вече въоръжен с коленов вал и биели от д15ка и в-тек глава като махнеш яда с настройката на карбовете ще си най-доволен. !!! !!! !!! Обаче ще си и много пари назад. Личен съвет- Остани си с тоя мотор. Сложи си двоен карб, тиква от д15ка и си свиркай. Д16ките са по 700-800 кинта. Не му знаеш дереджето и ако те изпорти някой на ченгетата при една проверка ще го ядеш доста голям. Има вариант за технотест, но вместо него си вземи една д16ка с десен волан и от двете една направи и си ти. Съвет две- частите, които сменяваш трябва да са читави да нямаш повече дертове. Ако ти трябва човек за части пиши едно лично да ти дам координати на един пич. !!! п.п.Каквото и да решиш ти пожелавам успех. Уважам хора, уважаващи колите си. Прави я с акъл и не бързай. Редактирано от barsi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно от каквото се нуждаех ! Благодаря за напътването, едновременно на

 

Nikolay Kozloduy public/style_images/redpro/user_popup.png

Barsi

Няколко термина ми остават все още неясни, защо Д13. Не е ли Б13 (Бензин) ? :dry:

Какво е 'тиква' , колата искам да е бегачка, двигателя VTEC 1.8 и двата карбуратора към колко ще струват, има ли нужда от спортен филтър и колко ще се покачи разхода на гориво. Конкретно съм се насочил към dohc vtec и натам мисля да ходя, много скоро защото все още съм ученик последна година ще опитам да се сдобия с доходи и да развивам мечтата си ~! Pozdrawi

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото от което имаш нужда е това:

Публикувано изображение

Малките "подобрения" са гарантирани. :dry:

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...