d.ivanow 8 #1 Публикувано 19 Март, 2011 (Редактирано) Здравейте колеги. Търся размера на ЕТ на 17" 7jj 4х114,3 джанти акорд 2000г. На всякъде дават ЕТ. 38, 40. Аз имам на ЕТ.40 и с гуми 215/50/17 опират в калниците. Дори и да сложа 205/45/17 ми се струва, че пак ще опират. Голем шах ми е ако може някой да даде малко акъл.Поздрави Дидо.П.П. Разгледал съм във форума, но не ми пасват някак си нещата. Редактирано 19 Март, 2011 от d.ivanow Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #2 Отговорено 19 Март, 2011 (Редактирано) Това значи да търсиш с по-голямо ET за да се приберат по-навътре. ЕТ-то зависи от широчината на джантата , 8J ЕТ 40 ще стои по-навън от 7,5J ET40 !Обаче гледай вътре да не опрат в някой носач или нещо друго.Ето полезна тема Редактирано 19 Март, 2011 от Izanagi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_u_d_o_s 49 #3 Отговорено 19 Март, 2011 Здравей колега,имах същия проблем но моя Акорд е 2001, но US купе. Оригиналните гуми му бяха 195/65/15 а ЕТ беше странно голямо (мисля че 45).Сложих 225/45/17 и опираха в калниците като се натовари и има неравност(с 2ма човека не стигаше до там ). Продадох ги и со сложих 205/50/17 и със сигурност не опират!Успех колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #4 Отговорено 19 Март, 2011 (Редактирано) Забравих да напиша, че са 7jj но се поправих. Редактирано 19 Март, 2011 от d.ivanow Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #5 Отговорено 19 Март, 2011 Здравей колега,имах същия проблем но моя Акорд е 2001, но US купе. Оригиналните гуми му бяха 195/65/15 а ЕТ беше странно голямо (мисля че 45).Сложих 225/45/17 и опираха в калниците като се натовари и има неравност(с 2ма човека не стигаше до там ). Продадох ги и со сложих 205/50/17 и със сигурност не опират!Успех колега На оригиналните ми пише 15х 6.5j ЕТ 55.Колега знаеш ли твоите джанти какво ЕТ са. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #6 Отговорено 19 Март, 2011 С този размер гуми , с който си в момента ли искаш да караш и с тази широчина джанта или друга ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #7 Отговорено 19 Март, 2011 С този размер гуми , с който си в момента ли искаш да караш и с тази широчина джанта или друга ?Не не държа на гумите искам джантите да използвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #8 Отговорено 19 Март, 2011 (Редактирано) Това е трудния вариант.Единия е , ако е малко закачането да смениш гумите с по-тесни или по-тесни и по-ниски.Другия е да подгънеш ръба на калниците вътре , но нека ти го направят като хората , че на мен ми изгниха калниците.3-тия е да се стругова джантата , там където ляга главината , но там е малко опасно , ако е много дебело и ако става въпрос са много малко само го прави.Ако решиш да сменяш джантите пиши да те насочим , че както ти казах ET-то при различна ширина на джантите ще ти е различно. Редактирано 19 Март, 2011 от Izanagi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #9 Отговорено 19 Март, 2011 Това е трудния вариант.Единия е , ако е малко закачането да смениш гумите с по-тесни или по-тесни и по-ниски.Другия е да подгънеш ръба на калниците вътре , но нека ти го направят като хората , че на мен ми изгниха калниците.3-тия е да се стругова джантата , там където ляга главината , но там е малко опасно , ако е много дебело и ако става въпрос са много малко само го прави.Ако решиш да сменяш джантите пиши да те насочим , че както ти казах ET-то при различна ширина на джантите ще ти е различно.Много ти благодаря колега, мисля да пробвам с по ниски гуми за първо време но гадовете от гумагижниците не дават да се пробват слагат на джантата поставят върху колата и толкова. Името си ми каза залагал ако опрат гледах го тъпо и не намерих думи кakво да му отговоря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #10 Отговорено 19 Март, 2011 (Редактирано) И другото което ме интересува, ако се наложи смяна на джанти да ми кажете размер на ЕТ и J , предпочитам да са 17. Редактирано 19 Март, 2011 от d.ivanow Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #11 Отговорено 19 Март, 2011 За целта ще трябва да замериш колко по-навътре искаш да ти стоят новите джанти.Трябва също да замериш колко разстояние имаш сега от джантата до най-близкото нещо в което може да опре вътре.Отпред същото , но трябва да навиеш пълен волан също и да видиш отпред и отзад колко разстояние имаш до най-близкото нещо в което може да опре по-широка джанта.Трябва да кажеш точния размер на твоите джанти , с които си сега.Хайде ако решиш да сменяш джанти дай тази информация и ще ти кажа какви трябва да са за да не ти опират.Другия вариант е някой колега с твоя размер гуми да си каже данните на джантите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_u_d_o_s 49 #12 Отговорено 19 Март, 2011 На оригиналните ми пише 15х 6.5j ЕТ 55.Колега знаеш ли твоите джанти какво ЕТ са.Новите джанти с което не опира въобще на 205/50/17 са с ЕТ40. Лошото е че този размер е по-скъп от стандартния и по-голям 225/45/17. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #13 Отговорено 19 Март, 2011 За целта ще трябва да замериш колко по-навътре искаш да ти стоят новите джанти.Трябва също да замериш колко разстояние имаш сега от джантата до най-близкото нещо в което може да опре вътре.Отпред същото , но трябва да навиеш пълен волан също и да видиш отпред и отзад колко разстояние имаш до най-близкото нещо в което може да опре по-широка джанта.Трябва да кажеш точния размер на твоите джанти , с които си сега.Хайде ако решиш да сменяш джанти дай тази информация и ще ти кажа какви трябва да са за да не ти опират.Другия вариант е някой колега с твоя размер гуми да си каже данните на джантите.Сега съм с 215/50/17 опират като се залюлее колата, от зад повечко опира. На пълен завой няма проблеми има 2 пръста разстояние до най-близкото в което може да опре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.ivanow 8 #14 Отговорено 19 Март, 2011 Колеги проблема е разрешен. Джанти 17" 7j ЕТ40 може да се използват с гуми 205/45/17 за седанов акорд 2000год. Колегите може да заключват темата. Поздрави Дидо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове