Jump to content
acc_f20b6

Проблем двигател F20B6

Recommended Posts

Здравейте,колеги! От скоро почна да ми прави този проблем колата: Паля,загрява си нормално,работи нормално няма шумове,чукане и т.н. В джижение на 5-та скорост около 2000-2100 оборота,се чува едно леко почукване : тък тък тък...На по-ниски или по-високи обороти не се чува.След това спря за извстно време,сега почна и на 4-та да го прави.Не всеки път е така и спира след 200-300 метра. От какво може да е така?И другото питане е: миналия ден както е на 2000 оборота на 5-та,подавам гас,а колата не оскурява и в един момент все едно се отпуши нещо и почна да набира...На какво може да се дължи това?Благодаря предварително на отзовалите се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва с чукането може да е от денферната шаиба на моя Ф20А4 върти алтернатора и серво помпата и се бе6е разбила и така чукаше по някога. За другото не знам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е поотпуснала малко в лагерите (основни биелни)

Като и даваш гас на едно място правили го ?Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не колега.От време на време и предимно на 4-та или 5-та.Почуква малко спира,след някой друг ден пак и така :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо си толкова сигурен че е от двигателя ? .......... виж подкалници ,пластмаси и/или виж ремъците дали не са хлабави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото не чука по дупки или неравности,а го прави като подам гас на въпросните скорости и обороти около 2000.Биалетки има за смяна предни,ако от тях почуква така...Не знам и аз,затова се допитвам до вас,но за глъхненето никой нищо не спомена...

Защо си толкова сигурен че е от двигателя ? .......... виж подкалници ,пластмаси и/или виж ремъците дали не са хлабави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей побратиме. Двата проблема може да нямат нищо общо. Това "тък-тък" синхронно със скоростта ли се учестява и само когато трансмисията е в натоварен режим на ускорение ли се чува? Усещат ли се някакви вибрации в синхрон с него? Ако си на 2050 оборота и "отнемеш" газта изчезва ли - ако да - може да е вътрешно каре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да това се чува само като подам газ на 2000+ оборота.Ако е каре не би ли трябвало постоянно да чука?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...