Jump to content
dragomir375

honda accord 2.2i-ctdi

Recommended Posts

Здравейте колеги! Наскоро си взех honda accord 2.2i-ctdi 140к.с. имам няколко въпросната относно тази кола. 1-во с cruise control (автопилота) някои ми казват,че горяло 1 литър пой-че, а други обратното засичал сам я много пате и ми е горяла кам 7литра даже и малко отгоре смесен разход с нормално каране 90 - 100км 2-ри още като потеглиш и километража скача на 20километра което ми се стори странно и реших да го засича с ГПС - са и разбрах, че ме лъжи километража с 10 - 15 километра някъде, цолажа на гумите е както го дават по книжка 255-55-16 няма да е от тях поне така си мисля, не е кои знае какво това, но мен лично ме дразни 2004 година кола да е така.3-то смених и маслата и филтрите, но първо смених маслото и останалите филтри без масления, трябваше и него да сменя, но уви след време го смених и забелязах, че маслото взима да намалява и все и доливам от време на време само се моля дано да не е нещо сериозно и възможно ли е да ми гори масло и от какво ще е така? И да питам има ли филтър за твърди частици?Питал съм много майстори никои не знае :yes:4-то както си карам ми излез-на 1 жълта лампичка нещо като формата на двигател-че и колата изведнъж омаля и поиче от 2000 оборота не-щеше да вдигне спрях веднага погледнах на ауспуха и видях син кадеш и се уплаших. възможно ли е това да е турбото да издава багажа или нещо по сериозно да е? ходих на диагностика изчистиха грешката тя угасна, но след време пак светна и пак същата история :lol: след извесно време каране сама си угасна :? ходих в сервиза на хонда в стара загора, но ми казаха, че имали проблем с кабелите и сега чакам да ми се обадят. Моля ако някои знае решение на някои от тези проблеми да сподели :yes: благодаря предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1-во-7/100 при 90-100км/ч ми се струва твърде много.2-ро-255/55/16 не ми се струва да е оригиналния размер.3-то-досега не бях чувал,някой да си смени маслото и да не смени масления филтър.Филтър за твърдичастици се намира в изпускателната система и доколкото знам,7-ма серия няма такъв.4-то-според мен потърси оторизиран сервиз за проблема ти.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1-во потвърждавам , че с тези километри трябва да ти гори най-много 6/100 , лично аз съм правил 5.2/100 :fun: 2-ро оригиналния рязмер ти е 205/55 - 16 :bg: 3-то това си е престъпление , че не си сменил масления филтър и 4-то проблема може да ти идва от там :) Син пушек изобщо не е добре да излиза отзад :D На мен при 20 000 км пробег ми изгаряше към 1 литър , като винаги съм се стремял да е на макс маслото ;) Най-добре отиди в Стара Загора - предполага се , че разбират от Хонди , но от сега ти казвам приготви си пачките ;) не ми изглеждат добре нещата ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да те плаша но това с намаляне на маслото и син дим ,най вероятно си за сегменти :) Най добре иди да я видят в някои сервиз където са виждали Хонда а не Москвичи :cool: Не се самозалъгвай че проблема ще изчезне ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

гумите ми са 205/55/16 - грешката е моя колеги извинявам се , а за синиоя кадеш това го направи само когато веше в авариен режим колата после като изчистихме грешката спря да кади и си работеше нормално след няколко дена пак светна, но сега самичка угасна :) а маслото ми е на кастрол и е 5 на 30 усещам, че малко се губи ама ми казаха че може да е от самото масло това. От както я имам постоянно карам с cruise control и разхода ми е 7 мисля да го засека без него ;) благодаря колеги

Редактирано от dragomir375

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...